Makronpikene følger drømmen

En drøm virkeliggjøres i Storgata 11 når Anne Regine Høen, også kjent som Makronpikene, åpner dørene til sin kaffebar til våren.

Av Siw Torsteinsen

I fjor testet hun ut markedet i sin pop-up lenger opp i Storgata, og tar nå steget fullt ut med egen kaffebar i vår. Foto: Siw Torsteinsen.

Noen av dere har kanskje allerede handlet makroner av denne blide 38 åringen, eller var en av de mange som var innom pop-up’en hun hadde litt lenger opp i Storgata i fjor vår. Nå er hun altså klar for å starte sin helt egen kaffebar, med makroner selvsagt.

Livslang drøm

Vi møter Anne Regine hjemme i Hyttegata hvor hun bor med samboeren Rodrigo og deres to barn. Det er noen uker til hun åpner dørene, og det er mye som skal ordnes før den tid.

– Det er utrolig mye å fikse og ordne med en slik oppstart, sier hun når vi setter oss ved spisebordet med flott utsikt mot den koselige bakgården som er karakteristisk for byhusene her.

– Mye mer enn jeg hadde trodd, så akkurat nå er hodet fullt av ideer og ting som skal på plass. En ordentlig berg og dalbane av følelser også, medgir hun lattermildt.

Men aller mest er gleden fremtredende. For dette er noe hun har drømt om svært lenge.

Har dette alltid vært en drøm for deg?

– Ja, det har nok det altså. I hvert fall siden videregående og planlegging av studier videre og tanker om yrkesvalg, deler hun.

Og studiene unnagjorde hun i USA, hvor hun utdannet seg til å bli dyrepleier. Et yrke hun praktiserte i 12 år før hun nå ønsker å satse på noe eget.

I USA møtte hun også samboeren sin, som studerte ved samme sted, og er fra Chile. Selv vokste Anne Regine opp på Sandsværmoen og er veldig glad i Vestsida av byen, hvor de også har valgt å bosette seg.

Det å skape noe selv har vært et ønske så lenge hun kan huske. Og hun har alltid syslet med ulike kreative prosjekt, og har deltatt på ulike markeder med sine barneklær og andre diy’s [«Do it yourself» – gjør det selv-prosjekt, red.anm.]

Hvor kommer skapertrangen fra tror du?

– Jeg tror det ligger litt til familien egentlig. Jeg har jo to brødre som også driver noe eget, samt faren vår som også hadde eget firma før han ble pensjonist. Så det ligger vel litt i genene, smiler hun.

Kaffebar

Det er altså de gamle lokalene til Tante Bolle Makronpikene inntar, og Anne Regine har planen for kaffebaren klar.

– Jeg ønsker å skape et sted med et koselig og hyggelig miljø hvor du kan komme og nyte ordentlig god kaffe sammen med makroner eller annet påsmurt, sier hun.

– Jeg ønsker også å samarbeide med andre små aktører på forskjellige måter, og arrangere ulike arrangement innimellom. Jeg leverer allerede makroner til begivenheter som bryllup, konfirmasjon og lignende. Nå kan kunden komme innom og smake før de kjøper, og slik blir det mer tilrettelagt for kunden, fortsetter hun.

Alle detaljer i sortimentet er ikke helt bestemt, men hun kan røpe at det også vil bli plass til noe av det hun lager selv.

Hektisk tid

Det er en hektisk periode nå mot åpning, men når drømmen oppfylles er det en energirik drivkraft. Og hun har en støttende samboer og venner som gjerne hjelper til der det trengs. Det betyr mye for Anne Regine.

– Ja, det er veldig godt å ha den støtten. For det er jo også ganske skummelt dette her, innrømmer hun.

– Det gode samarbeidet jeg har hatt med en forståelsesfull gårdeier i denne prosessen har også vært avgjørende. Flott med gårdeier som ønsker liv i lokalet og gata forøvrig. Og siden hun var en tidligere konditor tror jeg også hun synes det er hyggelig med denne type virksomhet i lokalet, smiler hun.

– Så da gjenstår det bare å ønske velkommen da, avslutter hun varmt.

Det er en hektisk tid før åpning, men Anne Regine gleder seg til å ønske kunder velkommen i hennes nye kaffebar i Storgata i april/mai. Legg merke til det flotte originale gulvet. Foto: Siw Torsteinsen.

 

 

3600.no

Se alle innlegg