Maifest og hurratog på Raumyr!

Anne Berg Aicher i nydelig Nordlandsbunad sammen med William og Haily fra Kampestad barnehage. Foto: Siw Torsteinsen.

Som i en stjerneform kom de til maifest ved amfiet ved den gamle høyskolen i dag, og hurraropene kunne høres fra lang avstand. 

Av Siw Torsteinsen

De fire barnehagene i Raumyr kretsen: Kampestadlia barnehage, Skytterløkka barnehage, Kongsberg Montessori barnehage og KIP FUS barnehage slo seg sammen og møttes ved den gamle høyskolen i dag.

De startet ved Kampestadlia med et lite korps, og marsjerte ned til amfiet hvor de andre barnehagene kom fra hver sin kant. Det var hurra rop hele veien, og ansatte ved statsarkivet kom løpende ned for å se på toget som kom.

Stor stas

– Dette er første gang vi arrangerer, så dette var veldig hyggelig, forteller Kari Løken Thorsen som er styrer i Kampestadlia barnehage.

– Tidligere har vi hatt feiringer i hver vår barnehage, men nå tok vi initiativ til å slå sammen feiringer i Raumyrkretsen.

– Amfiet er en så fin samlingsplass i nærmiljøet vårt, og med dette været kunne det jo ikke blitt bedre fortsetter hun før hun ønsket alle barnehagene velkommen.

Styrer ved Kampestad barnehage Kari Løken Thorsen ønsker alle barnehagene velkommen til samling og maifest. Foto: Siw Torsteinsen.
Rachel Haugerud Holm med barn fra Kampestad barnehage koste seg i det nydelige været. Foto: Siw Torsteinsen.

På programmet stod Ja, vi elsker, Kongsbergsangen og selvfølgelig Wergelandregla som alle hadde øvd på før de kom. Så ventet en runde ekstra med korpset som hadde stilt opp for dagen. For alle måtte selvsagt få prøve å gå etter et ekte korps.

Sporty musikanter stilte opp for maiferingen til barnehagebarna på Raumyr i dag. Foto: Siw Torsteinsen.

Vi tok en prat med Helge Knutsen, også kjent som Mr. 17. mai hos oss. Trommeslageren fra KV musikken stilte i dag opp som bestefar i Kampestadlia barnehage, og hadde fått med seg flere på laget.

– Jeg tilbød meg da jeg har gjort dette tidligere også, og det er veldig koselig å bidra. Ungene synes jo dette er veldig gøy, sier han.

Helge Knutsen er trommeslager i KV musikken, og stilte opp som bestefar i barnehagen i dag. To forventningsfulle som gledet seg til å få etter musikerne. Foto: Siw Torsteinsen .

– Det er to bestefedre og en far i korpset, som har fått med seg enda flere og stiller opp på dette. Dette er jo erfarne korpsmusikanter som skal spille i morgen også, så jeg synes det er så prisverdig at de tar seg tid til dette, sier Kari Løken Thorsen.

God stemning

Hva betyr dette for barn og ansatte hos dere?

– Jeg tenker at dette er med på å bygge opp forventningene til den store dagen. Vi kaller det hurratog og maifest, for på syttende mai skal barna gå ut og feire sammen med familien sin. Dette er mer for å gi ungene en fornemmelse av feiringen, og venne de til å rope hurra og reise seg på Ja vi elsker, sier Kari.

– I år har vi også laget fane for første gang, og det var jo stas å få vist frem den også.

Monica Breivoll med barna Niva, Mia, Lerisse og Anea fra Kampestad barnehage. I bakgrunnen barn fra Skytterløkka barnehage med røde caps. Foto: Siw Torsteinsen.

– Før vi gikk hadde vi samling hos oss, med rollespill som om hjemme hos noen på syttende mai med det kaoset det er, og vi viste også et gammelt filmklipp fra 17. mai i byen, forteller hun.

Marit Skogmo med kollega og barn fra Skytterløkka barnehage koste seg også med maifest i dag. Foto: Siw Torsteinsen.

– For de ansatte er dette også morsomt, det er en annerledes arbeidsdag. Det er selvsagt litt slitsomt også, sier hun med et smil. Men det hører jo med til feiring.

Det er en stolthet i å arrangere dette, og så er det ekstra hyggelig å treffes alle barnehagene sammen avslutter hun før veien gikk tilbake til barnehagen hvor maifesten fortsatte med pølser og is.

Se flere bilder fra maifesten her: 

Alle reiste seg til Ja vi elsker. Foto: Siw Torsteinsen.
Musikanter sørget for den ekte syttende mai stemningen. Foto: Siw Torsteinsen.
Montessori barnehage hadde laget plakat og gledet seg til feiringen. Foto: Siw Torsteinsen.
Godt med en vogn å hvile seg litt i. Foto: Siw Torsteinsen.
God stemning på vei ned til amfiet. Foto: Siw Torsteinsen.
Ansatte fra statsarkivet kom løpende med flagg og bjeller. Foto: Siw Torsteinsen.
Forventningsfulle gutter på vei til maifest. Foto: Siw Torsteinsen.
Ekste fest og hurratog på vei ned til amfiet på Raumyr. Foto: Siw Torsteinsen.
Glade barn på maifest. Foto: Siw Torsteinsen.
Musikerne spilte til applaus fra publikum. Foto: Siw Torsteinsen.
Spente barn fra Montessori barnehage venter på å gå bak musikerne på vei tilbake til barnehagen. Foto: Siw Torsteinsen.

3600.no

Se alle innlegg