Magien i å skape

Foto: Magnus Bjørnnes

Med fotointeresse tilbake til 1800-tallet i familien, hadde Silje gode forutsetninger for selv å bli fascinert av faget.

Da hun fikk se bildene fra oldefarens gamle kamera med glassnegativer, (som for øvrig var et av de første av sitt slag), var hun solgt.

Av Siw Torsteinsen

– Min oldefar var bergmester i gruvene på Kongsberg, og da jeg fikk tilgang på bildene han tok blomstret virkelig fascinasjonen min. Mennesker og historier har alltid vært en lidenskap, forteller hun.

Da var hun på en måte allerede i gang. Konfirmasjonspengene ble brukt til hennes første speilreflekskamera, og på ungdomsskolen fikk hun utviklet kreativiteten videre gjennom foto som valgfag. Hun bodde nærmest nede i mørkerommet i den tiden.

– Det er få som gikk klar av å bli fotografert i den tiden, ler hun. Jeg har så masse bilder fra årene på ungdomsskolen, som er morsomt å se nå i ettertid.

Foto: Silje Holter

Urban historieforteller

Studioet hennes på Nymoens torg har en urban touch med industrielle hyller fylt av rekvisitter, store vinduer, en sofa og et digert hvitt lerret innerst i rommet. Silje har tatt mesteparten av utdannelsen sin i London, og ny inspirasjon finner hun ofte på reiser.

Foto: Magnus Bjørnnes

– Jeg er født nysgjerrig tror jeg. Den nysgjerrigheten gjør at jeg er så interessert i folk, og hva som ligger i hver og en av oss. Alle har noe vakkert ved seg, og ofte vet de det ikke selv.

– Magien i når en person kommer inn dørene her med en holdning, og går ut med en helt annen, den er bare ubeskrivelig, deler hun.

Skapertrangen og entusiasmen nærmest bobler over. Hun har så mange kreative prosjekter gående at det er lett å forstå at døgnet blir kort for henne.

Det er nok derfor hun heller ikke stagnerer tror hun selv, og Studio S i år kan feire tiårsjubileum.

Silje jobber både ute på location og i studio.

– Jeg elsker å skape den gode stemningen for gode bilder sammen med kunden. Iaktta barn som er dønn ærlige med hele følelsesregisteret, til eldre ektepar med en ømhet for hverandre de kanskje selv ikke er klar over før de ser det på bilder. Det er rørende det.

Helheten er viktig når hun tar bilder, og detaljene skal stemme. Historiefortelleren i henne jobber raskt i møte med kunden og gjenskapes gjennom bildene. Det skal være litt eventyr, og Siljes kombinasjon av bilde og grafiske elementer til fine art er tydelig i arbeidet hennes.

– For det er ikke bare å knipse et bilde, det er jo noe en skaper, smiler hun.

Foto: Silje Holter

3600.no

Se alle innlegg