Lyst til å bli detektiv og løse et mysterium?

Da bør du lese videre.

I høstferien kan du bli med på en spennende mulighet. Da holder nemlig Kongsberg Bibliotek et verksted i radioteater for deg som liker å skrive og spille teater og/eller lære deg lydeffekter og teknisk produksjon.

Et radioteater eller hørespill om du vil, er action og dramatikk laget for radio. 

Krim Radioteater Verksted er et tilbud til barn og unge mellom 11 – 14 år og lærer deg både å skrive ditt eget skuespill, være skuespiller på radio, lage lydeffekter og ikke minst spille det hele inn.

Dette er tredje gangen biblioteket holder dette spennende kurset over tre dager og de to foregående skuespillene kan du høre her: https://soundcloud.com/kongsberg-bibliotek/sets/radioteater-horespill 

Alt er gratis og du får muligheten til å jobbe med blant annet Hanne Becker – en dyktig skuespiller og regissør og bibliotekar Gavin Baker.

Da vi spør Gavin Baker fra det beste med å få jobbe med hørespill er, svarer han ganske så kjapt:

At barna og ungdommen får gjøre et prosjekt som er skikkelig kreativt! Her både skriver de manus og er skuespillere. Samtidig er dette ganske annerledes enn hva de gjør på skolen. De er ivrig skuespiller og det ser ut som de har det gøy. Det er også et tydelig resultat som dere kan høre! forteller han entusiastisk.

Hva synes ungene er mest gøy?

Jeg er ikke med på skriveprosessen, men jeg ser at de har de veldig gøy å da de spiller inn hørespillet – spesielt da de lager lydkulissene. Egentlig føler jeg at hele kurset er en kreativ, artig og spennende aktivitet og deltagere får mye ut av det som de kan ta med videre. En utrolig positiv opplevelse! avslutter Gavin.

Kurset foregår:

Torsdag 5. oktober klokka 10:00 -15:00: Skrivekurs: Vi skriver hørespill.
Fredag 6. oktober klokka 10:00 -15:00: Innspilling av hørespill.
Torsdag 26. oktober klokka 18:00: Premiere under Kongsberg Krimfestival.

Kursleder er Hanne Brincker.

Hanne Brincker skal være instruktør for forfatterkurset og skuespillerkurset og ha regi på innspillingen. Hun er utdannet skuespiller, men har også jobba mye som regissør. Hun har erfaring fra TV og film, blant annet med dubbing.


NB! Påmelding innen torsdag 28. september til: gavin.baker@kongsberg.kommune.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg