Lydstudio i toppklasse

– Kongsberg Musikkteater har lansert en ny tjeneste som gjør det mulig for lokale musikere å gjøre digitale lydopptak i en av landets beste konsertsaler!

Det forteller Per Gustavsen, teknisk koordinator på Kongsberg Musikkteater. 

– Vi vet at det er et ønske fra mange lokale utøvere å få gjort gode opptak som de kan bruke til å markedsføre seg på ulike vis. Noen ønsker også for eksempel å lage CDer som de kan bruke til dokumentasjonsformål eller markedsføring, sier Gustavsen.
Said Rifay (45) jobber som tekniker ved Kongsberg Musikkteater, og det er han som skal sørge for godlyden. Rifay har allsidig bakgrunn blant annet som lydtekniker for Riksteateret, teknisk ansvarlig ved Cosmopolite Scene i Oslo, musikklærer, freelance lydtekniker og rådgiver for Mazagan Beach Resort. Rifay har blant annet Teknikerskole fra Marokko og utdanning fra Nordisk Institutt for scene og studio i Oslo (NISS).

Kongsberg Musikkteater er allerede kjent for sin fantastiske akustikk, og med opptaksutstyr i toppklassen kan de nå produsere og levere digitale opptak i toppklassen – til en rimelig penge.

 

– Fire timer i Musikkteatret med lydtekniker og utstyr til 7.500 kroner – det er veldig rimelig, sier Per Gustavsen.

 

– Med dagens digitale muligheter kan man enkelt gjøre opptak, men det kan ofte være utfordrende å mestre dette på egen hånd – og ikke minst finne egnede lokaler å gjøre opptak i. Resultatene blir ofte deretter.

 

– Nå får de muligheten for å gjøre profesjonelle opptak i Musikkteateret, med det beste utstyret på markedet og en profesjonell og rutinert lydtekniker. Etter at opptaket er gjennomført får de med seg opptaket på en minnepinne, eller kan laste ned disse fra nettet. Alle opptak forblir utøvernes eie. Opptakene kan benytte disse til å bearbeide selv videre for f.eks. å lage en CD, demolåter osv., eller de kan ta med disse til et profesjonelt lydstudio for videre produksjon.

 

Kongsberg Byorkester har hjulpet Kongsberg Musikkteater med å teste ut løsningen, og benyttet dette bla til kvalifiseringen til NM i janitsjar 2017.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg