Lover fullt trøkk med Fullt Pådrag

Tilbake på scenen. Foto: Merete Heieren / Anniken Tangerud

Det populære «pappabandet» er tilbake på scenen den 16. februar.

– Det startet litt tilfeldig med at jeg slang litt med leppa under en foreldrefest for laget oppe ved Persløkka for noen år siden, forteller Trond Stabekk, og tenker tilbake på kvelden han og tre andre håndballpappaer plutselig bestemte seg for å stifte et band.

Holder «dugnad» for klubben med en vri. Foto: Anniken Tangerud

Mannen han «slang litt med leppa» til var Gorm Smørgrav – gitaristen og vokalisten i bandet Ulabrand og det tok ikke lang tid før de på samme fest hadde huket tak i en bassist (Ole Riksaasen Dahl) og en trommis (Ivar C. Haug) i tillegg til Trond, som ifølge ham selv «har «klunket» litt på gitaren siden han var 20».

– Strengt tatt var det Ivars kone Trine som bestemte at Ivar skulle være med. Han hadde ikke spilt trommer på 25 år og Trine hadde ikke engang hørt ham spille før, røper Trond og ler.

Foruten en felles interesse for musikk, spiller alle døtrene deres på samme lag: IL Skrim Håndball Jenter 2004.

Tanken var at de skulle holde en konsert til inntekt for klubben og i motsetning til mange andre gode ideer som blir til under kvelder som dette og deretter blir glemt, ble det høytidelig inngått en avtale mellom de fire gutta samme kveld.

– Vi skrev en kontrakt på en papirduk den kvelden hvor alle signerte. Så vi tok ikke lett på forpliktelsen. Mandagen etter ringte vi EnergiMølla og booket lokalene, forteller Trond ivrig.

Saken fortsetter under bildet
Foto: Merete Heieren (mobil)

Konserten i 2015 gikk over all forventning.

– Vi hadde bare øvd seks ganger, men vi hadde 30 låter på repertoaret og folk likte det vi gjorde, så vi kom oss aldri av scenen. Opplevelsen fristet til gjentakelse for å si det slik, smiler Trond og husker hvor høy puls han hadde rett før han stod på scenen den kvelden.

– Du vil jo gjerne gjøre det bra, understreker han.

Sosial happening – for alle 

Årets konsert blir den tredje for bandet og reisen har betydd mye for Trond – som foruten å være rockestjerne på fritiden, er økonomidirektør i Mesta, leder i IL Skrim og sitter i styret til Mjøndalen Fotballklubb.

– Dette er noe annet enn det vanlige. Du utfordrer deg selv og jeg synes det er morsomt å gjøre noe som ikke er helt innenfor komfortsonen.

En av fordelene med et band som Fullt Pådrag er at de står helt frie til hva de spiller. Er du på en av deres konserter kan du høre alt fra Springsteen, Dubliners til Kizz fra scenen.

– Vi spiller bare kjente låter, så stemningen blir alltid god og vi gjør dette for å skape en hyggelig, sosial happening for engasjerte foreldre, venner, tanter, onkler og besteforeldre, understreker den 40-noe-år gamle gitaristen.

Initiativet er ment å vise at det å gjøre frivillig arbeid i en idrettsklubb ikke bare handler om dugnad og jobb, men også er en arene hvor man kan få morsomme opplevelser og knytte kontakter på tvers av lag og grupper. 

– Dette er ikke bare en kveld for medlemmene, alle kan være med, og det er utrolig morsomt å se den positive responsen vi får. Folk kommer til konsertene våre for å ha det gøy. Her handler det ikke om å spille perfekt, det handler om å ha det moro! avslutter Trond og håper på full sal i Energimølla neste fredag.

For mer informasjon, kikk gjerne her:

https://3600.no/detskjer/handballpappa-bandet-fullt-padrag/ 

Foto: Merete Heieren (mobil)

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg