Løp inn 80.000,- for Mental Helse Ungdom

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen, Emilie Kampen Kolberg og ordfører Kari Anne Sand hadde en givende dag under veldedighetsløpet. Foto: Anniken Tangerud

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet!

Lørdag 6. april, 2019, simpelthen yret sentrum i Kongsberg av liv.

Se bilder og video her.

Russestyret ved Kongsberg videregående skole arrangerte et veldedighetsløp hvor inntektene skulle gå til Mental Helse Ungdom.

Deltakere fra blant annet russen, Kongsberg Gruppen, TechnipFMC, Funnemark og GKN Aerospace løp runde på runde for å samle inn penger til det gode formålet.

Daværende eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen, Svein Østvik fra Farmen og Charterfeber, Studio3 og Øystein Sivertsen var også blant de som viste sin støtte rundt russens engasjement for mental helse i Kongsberg.

Fredag 24. mai ble beløpet kjent.

Hele 80.000 kroner klarte årets russ å samle inn under aksjonen.

– Vi samlet inn en mye større sum enn det jeg forventet! Det er så godt å se at folk skjønner hvor viktig dette faktisk er. Jeg er ekstremt takknemlig for alle som deltok, og som støttet de som løp, forteller Emilie Kampen Kolberg.

Det var mange følelser i sving da hun fikk vite beløpet.

– For det første ble jeg overrasket over hvor høyt det var! Men når dette sank inn ble jeg stolt over hva vi hadde fått i gang. Jeg vet at pengene kommer tilbake til ungdom i form av god hjelp.

Emilie forteller at russestyret ikke hadde klart å gjennomføre løpet uten hjelp fra noen utenforstående. Hun ønsker å takke både sponsorer som Meny, Clas Ohlson og Europris men også alle de flotte menneskene som bidro.

– Skrimreserven fortjener en stor takk, de hjalp oss med mye organisering av løpere!

Lista er lang, men Emilie må også nevne et par andre navn.

– Dagen hadde ikke blitt like imponerende uten Morten Karlsen. Han tok på seg alt arbeidet med lyd, og brukte hele helga si, frivillig på løpet!

– Svein Østvik gjorde også dagen morsom i alt det alvorlige, noe som resulterte i noe jeg tror alle mener ble en bra dag.

Lokale ildsjeler gjorde også dagen til noe minneverdig.

– Mana, fra Studio3, stilte med to danselag som underholdt, og tre elever fra musikklinja spilte og sang. Øystein Sivertsen holdt også en kort tale om om hvor alvorlig tema egentlig er.

Det handler om fremtiden vår.

– Initiativet er så viktig fordi det er ungdommen det er snakk om. Ungdommen er framtiden vår, samtidig føler alt for mange ungdom at de ikke har en framtid.

 

 

 

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg