Lokale musikk-krefter debuterer på krimfestivalen

Skal underholde på Kriminell Festaften. Fra venstre: Madelene Persson-Stensrud, Malin Rasmussen og Thea Bergan Bjerke. I midten: Magdalena Szczerba. Foto: Lene Martinsen

Det er duket for mystikk for elever fra musikklinja på fredag.

Tekst og foto av Lene Martinsen

– Sangen vi skal spille er litt mystisk og dyster, røper Marlin Rasmussen, elev fra musikklinja til Kongsberg videregående skole.

Hun snakker om konserten hun skal holde sammen med Thea Bergan Bjerknes, Magda Szczerba og Madelene Persson-Stensrud på fredag.

Jentene er booket til å underholde da Kongsberg Krim skal feire at de fyller 15 år. Kriminell festaften heter feiringen og på programmet står blant annet bokbad, foredrag, og prisutdeling – blant kremen av norske krimforfattere.

Musikklinja er full av liv under lunsjpausen på mandag, og denne jentegruppa fra andreklasse gleder seg veldig til kvelden.

På «piano-rommet» snakker de ivrig seg imellom om opptreden de skal ha på kriminell festaften på Energimølla.

– Vi er en samspillgruppe som skal spille en norsk vise, eller ballade, forklarer Madelene, en av vokalistene.

– Sangen er skrevet av Siri Nilsen, og den handler om å være litt utenfor. Det å være forskjellig fra de andre, og ikke vite helt hva neste steg blir.

Jentene fra andreklasse er en av flere grupper fra musikklinja som skal underholde denne kvelden.

Ingen av dem har spilt på krimfestivalen før, men Thea, en av vokalistene, har litt erfaring fra festivalens andre kreative sider.

– Jeg har prøvd å skrive en krimnovelle under krimfestivalen før, da jeg var yngre. Det ble ikke noe særlig ut av det, men det var en morsom opplevelse. Jeg tror sangen vi skal spille nå er mye mer givende. Det er dette jeg er god til!

Jentene blir ivrige over spørsmål om musikkens relevans til krim, og hvorvidt underholdningen på kriminell festaften er en viktig del av stemningen.

– Klart den er! kommer det fra Marlin.

– Sang og musikk er en stor del, kanskje noe av det viktigste, når det kommer til å skape en dyster stemning.

– Se for eksempel på skrekkfilm, eller thrillere. Lydeffektene gjør det skremmende, og musikken gjør at du føler noe du kanskje ikke ville ha følt uten.

Jentene nikker seg enig, og Thea legger til at med bøker som medium, er det spesielt viktig å ha et musikk-innslag.

– Med unntak av lydbøker, har ikke bøker mye musikk i seg. Jeg tror innslaget kommer til å være en ny, alternativ måte vi kan nå ut til publikum på.

– Først blir de skremt av bøkene, så hører de vår dyster sang. Det tror jeg kan bli kult.

Magda, klarinett-spilleren i gruppa, gleder seg spesielt til å spille.

– Jeg føler at hele krimfestivalen får meg i skikkelig Halloweenhumør! Jeg gleder meg også utrolig mye til å møte alle forfatterne, og spille for dem.

Kriminell festaften finner sted på EnergiMølla fredag den 26. oktober fra 18:00 til 22:30. Man kan kjøpe billetter hos Isaksen Libris.

3600.no

Se alle innlegg