Lokalbedrifter i fokus – Nufseriet

Foto: Privat

Toril Tveito har jobbet med blomster i over tretti år, og i de siste tretten har hun jobbet med å drive blomsterbutikken Nufseriet her i Kongsberg. Det hun liker best med jobben er variasjonen, og det at hun kan glede folk. 

Av: Hanna Sundling og Benjamin Holter

Hun er veldig opptatt av å hjelpe andre, og gjøre andres hverdag bedre. Det å kunne glede noen er et av lyspunktene ved jobben. Enten det er ved å slå av en samtale, eller ved å lage et blomsterarrangement til alle mulig slags anledninger, så er det folk hun setter i fokus.

I det siste har Toril merket på en del av kundene sine at de har dårlig tid og er litt stressa. I slike situasjoner er det da fint å komme inn i en butikk hvor du kan ta det litt med ro og se på både blomster og dekor.

– Vi lever i et stress-samfunn, mener hun.

Men man kan ikke bare gå inn og kikke hele tiden.

Toril brenner for å ta vare på lokalbedrifter, og mener derfor at det er viktig å handle på de lokale butikkene i Kongsberg, så de ikke blir byttet ut med et kjøpesenter. Hun skulle ønske folk ville tenkt mer på alle de små butikkene og hjulpet dem å vokse.

– Skal man ha butikker i sentrum, så må man bruke dem, sier Toril bestemt.

Hun skulle også ønske at staten ville gjøre det lettere å ha lærlingstillinger i bedrifter. Det å måtte fortelle ungdommer som prøver å komme seg ut i arbeidslivet «nei», er noe hun syns lite om.

– Ungdommen er jo fremtiden, sier hun og ser lurt på oss.

Tveito foretrekker at det er litt variasjon, både i butikken og i livet. Derfor liker hun å fylle butikken med nye, interessante varer, og velger å selge de gamle varene på tilbud. Nå i sommer har butikken tilbud på et variert utvalg av varer, mange av dem nedsatt til halve prisen.

Her er det verdt å stikke innom!

3600.no

Se alle innlegg