Lokalbedrifter i fokus – Kongsberg hest og hundesport

For om lag 6 år siden åpnet Erica Linke og Gro Thorsdalen deres butikk Kongsberg hest og hundesport. Siden den gang har det kun gått oppover.

Erica er originalt fra Tromsø, men flyttet sørover for å drive butikk i 1999. Det at hun endte opp i Kongsberg var litt tilfeldig, forteller hun oss, men hun er glad for at hun flyttet hit, og trives godt i byen. Gro drev egen butikk for hesteutstyr i 16 år før hun slo seg sammen med Erica for å starte opp på nytt i Skolegata.

I butikken har de flere forskjellige tilbud. Det er som oftest tilbud på vanlige varer, og nå i sommersesongen spesielt er det salg på kjøleutstyr til kjæledyr. Butikken har også et ganske unikt tilbud på en rekke forskjellige merker tørrfor, der du får den sjette sekken gratis. Handler du i butikken får du også gratis klo-klipp med på kjøpet, som er noe mange setter stor pris på.

I tillegg til deres brede sortiment tilbyr Kongsberg hest og hundesport flere tjenester; de har en hundesalong som er veldig populær, og et salmakeri der de utfører reparasjoner på utstyr, og produksjon av alt fra grimer til mobiletuier.

Kvalitet først

De passer på at håndverket er kvalitet og at alle de ansatte vet hva de gjør.

– Kompetanse og service i fokus er slagordet vårt, forteller Erica.

Alikevel merker hun presset på de lokale bedriftene. Siden de åpnet for 6 år siden har hun sett flere butikker rundt seg gå konkurs og bli lagt ned. Til tross for dette så tror hun at innbyggerne i Kongsberg setter pris på lokalbutikker.

– Jeg tror folk i Kongsberg liker lokalbutikker bedre enn folk i storbyer, forteller hun.

Butikken hadde sin beste måned noensinne nå i juni, rundt Jazzfestivalen. Det tyder på at den stadig er i vekst, selv etter seks år. De har flere lojale kunder, noen som til og med kommer innom med julegaver når det er tid for slikt.

– Vi er veldig glad i kundene våre, sier hun med et smil.

Butikken er å finne på Facebook, der de til tider driver auksjoner på diverse varer. I tillegg har de tanker om å starte opp en egen nettbutikk, men når denne lanseres er de ikke sikre på.

Besøk deres Facebook side på: https://www.facebook.com/hestoghundesport.no/

 

3600.no

Se alle innlegg