Gutta har 28.805 actionbilder til salgs

…men har nesten ikke solgt noen.

Uredd og livredd

Christian Berg og Christian Otnes deler lidenskapen for klatring i gruver – og motorsport. De deler også alle bildene sine – med glede.

– Så langt har vi 17.195 (pr. 4/10-15) ferdig redigerte bilder liggende på nettsiden vår livredd.info. Alle er til salgs, men vi har vel endt med å gi dem bort i stedet, forteller Christian Berg. [Red.anm. pr. 30/12-16 er de oppe i 28.805!] – Jeg er livredd for å skrive e-poster og fakturaer, så for meg blir det mye lettere å si vær så god 🙂

Les også: Å fange nordlyset i Kongsberg

Det omfattende bildearkivet startet egentlig opp som en privat nettside, der de to kompisene kunne dele bilder fra klatreturer i sølvgruvene. Det var i 2008. I 2012 var de på Folgefonna og tok ville bilder av flesbergingen Mads Ekra på snøskuter. Det var den egentlige starten på livredd.info.
– Bildene av Mads gikk som ei kule på sosiale medier, og plutselig var vi veldig engasjert i motorsport og lokale utøvere, sier Christian Otnes.

Les også: Research, planlegging og litt flaks…

Etter hvert har også avkommet startet med enduro, og det er her fokuset ligger nå.

– Vi har alltid som mål å ta bilde av alle som deltar i et løp. Det er viktig, spesielt for yngre utøvere. Nå er det forventet at alle kan finne bilder av seg selv etter en løpshelg, og ungene blir skuffet hvis vi ikke stiller opp. Jeg tror faktisk vi kan bidra til å motivere flere til å fortsette med sporten, sier Berg, som alltid heier mest på dem som aldri kommer på pallen.

Les også: Blinkskudd vi sjelden ser.

christian
Dugnadsånden har også ført til at gutta har fått være med på det meste innen motorsport rundt i Europa og verden. Foto: Livredd Budds Creek 2015 Christian Berg

– Vi har hatt mange morsomme turer og fantastiske opplevelser. Uansett hvor vi kommer blir vi tatt godt imot. Vi har blitt en del av miljøet.

Fakta pr 4/10-15:
livredd.info startet i sin nåværende form 18. mars 2012.
17.195 Publiserte bilder
4.832.433 Sidevisninger
3.962.029 Bildevisninger

redd13redd12redd11redd10redd9redd8redd7redd6redd5redd4redd3redd2redd1

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg