– Livet her på jazzcampen er flott

Enhetsleder i Kongsberg Kommune og jazzcampsjef Annette Skogmo. Foto: Torbjørn Haugen

Jazzcampen ved Lågen har lange tradisjoner.

Tekst og foto: Torbjørn Haugen

Helt siden den første jazzfestivalen i 1964 har det bodd festivalgjester på den provisoriske, men idylliske, Jazzcampen nede ved Lågens bredder. Campen er et av mange eksempler på det gode samarbeidet mellom Jazzfestivalen og kommunen

Godt og rimelig tilbud
Jazzcampen er et veldig bra tilbud til de som ikke har mulighet til å bo på hotell. Gjestene kan sove i telt, campingvogn/-bil eller på madrass inne i idrettshallen. De får tilgang til dusj og toaletter inne i hallen og i tillegg er det mulig å få seg en liten matbit på morgenkvisten ved at det selges ferske baguetter.

Jazzcampen ved svømmehallen. Foto: Torbjørn Haugen

På området er det også satt opp store fellesgriller som kan benyttes. En annen stor fordel er beliggenheten. Det er kort vei til festivalens spillesteder.

Enhetsleder i Kongsberg Kommune og jazzcampsjef Annette Skogmo. Foto: Torbjørn Haugen

– Mange kommer tilbake år etter år, forteller enhetsleder for svømmehallen og leder for jazzcampen, Annette Skogmo.

Hun forteller videre at i 2016 hadde jazzcampen cirka 1000 gjestedøgn. Det at campen faktisk er åpen i hele fem uker etter festival for ”vanlige” turister, er også verdt å nevne.

Mange av gjestene kan ikke tenke seg å reise på Kongsberg Jazzfestival uten å bo på campen.

Her treffes venner igjen år etter år og det sosiale livet ved på campen er en viktig del av totalopplevelsen ved det å være på festival. Her koser man seg like mye på dagtid som i de sene nattetimer.

Jazzcamper Eivind «ratteti» Løberg. Foto: Torbjørn Haugen

Eivind ”Ratteti” Løberg på jazzcampen
Ved et artig sammentreff, snublet vi over Eivind Løberg på jazzcampen. (JA, det er Eivind ”ratteti” Løberg som mange kjenner som den store barnestjernen fra 70-tallet). Eivind bor i bobil hele året og elsker det.

– Jeg har en frihet som er helt fantastisk. Og livet her på jazzcampen er flott. Masse hyggelig mennesker og sosialt samvær. Og når man i tillegg får med seg Kongsberg Jazzfestival, kan man ikke ha det bedre, smiler han.

Stod på scenen med Marius Neset – Vinner av årets store festivalpris i Kongsberg
– For noen dager siden stod jeg faktisk på scenen sammen med Marius Neset.  Det skjedde helt spontant i Tomrefjord i Møre og Romsdal. For meg var det en stor opplevelse og at Marius vant årets store musikkpris her i Kongsberg er helt fantastisk. Jeg vet ikke om noen som er så dedikert til musikken som Marius. Hans komposisjoner er fantastiske. At han fikk årets pris er veldig riktig og hyggelig, avslutter Eivind.

3600.no

Se alle innlegg