– Jeg liker klær som er rare og stygge

Mona Nilsen har jobbet som postbud på Svalbard, men de siste fem årene har hun drevet klesbutikken «Alle Tiders».

– Da ungene ble voksne og flyttet ut, merket jeg at det var på tide å komme seg ut av hjemmekontoret. Gjenbruk av klær er noe jeg har vært interessert i siden jeg var liten, så det var et naturlig valg for meg å starte en slik butikk. I tillegg er det hyggelig å møte så mange ulike mennesker, smiler Mona Nilsen.

Kjedeklær finner du ikke i butikken til Mona. Det synes hun fort blir kjedelig og livløst.
– Klærne jeg selger er både morsomme og litt sprø – og passer godt hvis du vil bli lagt merke til!

Butikken «Alle Tiders» ligger ved Nybrua (bruenden) har en blanding av klær fra UNO, bruktklær og kostymeutleie. Bruktklærne kjøper Nilsen fra ulike bruktbutikker, messer og markeder – blant annet i USA, England og Norge.

– Når jeg leter på internett eller på markeder ser jeg etter klær som er litt rare, til og med stygge. De må ha en høy kvalitet, og hvis det mangler noe syr jeg på dette i etterkant, forteller Nilsen.

Hvis du er glad i vintageklær er «Alle Tiders» et paradis. Mari viser frem flere plagg som er datert tilbake til tidlig 1900-tallet. Det er tydelig at klærne har vært fint behandlet og tatt godt vare på. Hun forteller at hun har kunder som reiser langt for å handle i butikken hennes.

– Noen har trålet butikker både i Drammen og Oslo, men det er her hos meg de har funnet det de leiter etter.

Utleie er en stor del av driften, og personer i alle aldre leier antrekk til temafester, firmafester og andre anledninger.

– Som regel kommer de inn og sier at de vil kle seg ut som for eksempel cowboy, hippie eller kanskje de skal på 70-talls fest. Jeg hjelper kundene å finne det rette antrekket og kombinerer de forskjellige plaggene jeg har liggende.

– Både teater, lag og kor låner klær herfra. Blant annet ble det lånt ut klær til Russerevyen og forestillingen Charleys Tante.

3600.no

Se alle innlegg