Lekeplassene du kanskje ikke har besøkt ennå

Raumyr. Foto: Anniken Tangerud

Forandring fryder, er det noe som heter. Hva med å teste noen av byens mange lekeplasser som ligger litt utenfor allfarvei?

Kongsberg har mange steder både store og små barn kan boltre seg ved. De mest kjente er kanskje Kølabånnparken og lekeparken ved Magasinparken som begge ligger i sentrum av byen.

Men det er plenty andre spennende steder du kan oppsøke om du ønsker litt variasjon. Her er noen av dem (husk at det for eksempel også finnes mange fine lekeplasser på barneskolene).

Sandsværveien

Sandsværveien. Foto: Anniken Tangerud

Lekeplassen i Sandsværveien 14 har blitt betydelig oppgradert i nyere tid. Grillhytte, sittebenker, hengekøyer, frilekområde og lekeutstyr er blant noe av det du finner her.

Tar du bilen kan du stå to timer i veien rett ved siden av – det er også en betalt parkeringsplass rett bak.

Sandsværveien. Foto: Anniken Tangerud
Sandsværveien.

Moane / Trollveien

Moane. Til høyre for bildet er det blant annet sandvolleyballbane og basketkurver – i to forskjellige høyder slik at de yngre kan treffe også. Foto: Anniken Tangerud

En «hemmelig» perle skjuler seg i boligområdet til Moane. Her kan du spille fotball, sandvolleyball, bordtennis og basketball (hvor kurvene har to forskjellige høyder slik at også de litt lavere kan treffe) og drive parkour. På vinteren er det skøytebane. Plassen har også sittebenker.

Hit anbefaler vi å sykle, da det er begrenset med parkeringsmuligheter.

Moane. Foto: Anniken Tangerud
Moane

Veungsdalen

Veungsdalen aktivitetspark ligger i et populært boområde. Foto: Anniken Tangerud (mobilbilde)

Lekeplassen i Veungsdalen er oppgradert i nyere tid og her kan du både spille fotball, sandvolleyball, frisbeegolf og bordtennis. Det er en sykkelløype her, sittebenker og om vinteren kan du både ake og gå på skøyter.

Oppdatert 2019: Nå har kommunen og velforeningen også laget en ny lekeplass for de minste her. Den ble ferdig i juni, 2019, og har en liten klatrevegg og andre lekeapparater.

Aktivitetsområdet ligger rett ved Veungsdalsveien og du kan parkere i umiddelbar nærhet.

Veungsdalen. Foto: Anniken Tangerud (mobilbilde)
Veungsdalen Aktivitetspark.

Vestlia / Svartås

Svartås. Foto: Anniken Tangerud

Lekeområdet i Svartås har også blitt oppgradert i nyere tid. Ved siden av ballaktivitet (fotball og sandvolleyball), bordtennis, parkour, treningsapparater er det skøytebane, grillmuligheter og sittebenker.

Svartås. Foto: Anniken Tangerud

Svartås (omtrentlig)

Skrim Idrettspark

Skrim. Foto: Anniken Tangerud
Skrim. Foto: Anniken Tangerud

Skrim Idrettspark består av blant annet tre utendørs kunstgressbaner, sykkelløype, klatrevegg, tursti, basketballbane, sandhåndballbaner, sandvolleyballbane og sittebenker. Her er det toaletter på sommerstid.

Parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Skrim. Foto: Anniken Tangerud
Skrim.

Kongsberg Idrettspark

Idrettsparken. Foto: Anniken Tangerud

Det nyeste innslaget ved Kongsberg Idrettspark er en skateområde. Ellers kan du sparke fotball, kaste frisbeegolf, drive friidrett og om vinteren er det skøytebaner, akebakker, hoppbakker og bålplass her. Plenty av sittebenker.

Her er det også parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Idrettsparken. Foto: Anniken Tangerud

Idrettsparken.

 

Raumyr – gamle Hibu

Raumyr. Foto: Anniken Tangerud

Deler av parkeringsplassen til den gamle høyskolebygningen på Raumyr har en liten lekeplass for barn. Her kan de klatre, huske, vippe og skli og det er også noen koselige «hytter» man kan gjemme seg under.

Parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Raumyr. Foto: Anniken Tangerud
Raumyr. Foto: Anniken Tangerud
Raumyr

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg