Lek og moro på hockeyskole

10. oktober braket det løs med oppstart av KIF Ishockeys tradisjonsrike hockeyskole.

Se herlige bilder fra Hockeyskolen her (alle foto: Hyunjung Kim):

 

Vi har tatt en prat med Rebekka Gravningen (31) – styrelederen i KIF Ishockey og spiller på KIF Ishockeys damelag.

Navn på Klubb/forening/lag: KIF Ishockey
Holdt på siden: Stiftet i 1957 og spilte ute på «løkka» frem til Kongsberghallen sto klar i 1988
Når og hvor trener dere: Hockeyskolen er hver tirsdag fra kl. 18:00-19:00. Alle de andre lagene sine treningstider finner man på www.Kongsbergidrettsforening.no og på Kongsberghallen sine hjemmesider.
Antall medlemmer, under 19 over 19: Laglistene sendes inn i disse dager så nøyaktige tall er ikke på plass ennå, men vi er cirka 90 stk under 19 år og cirka 30 stk over 19 + spillere fra veteranlaget og hockeytimen som er for voksne over 35 år.
Vi snakker med: Rebekka Gravningen, 31 år – Styeleder i KIF Ishockey og spiller på KIF Ishockey`s damelag

Rebekka Gravningen har spilt ishockey i en årrekke og er nå daglig leder for klubben i Kongsberg. Foto: Privat

Fortell litt om hockeyskolen
Tirsdag 10. oktober startet vi hockeyskolen igjen. Det var så morsomt å se alle barna som var med og lekte og koste seg på isen. Noen foreldre oppdaget nok at det er litt kaldere inni hallen enn temperaturen ute er i disse dager, så tilbudet om kaffe og kaker ble godt mottatt. Flere av de voksne ble med på isen med skøyter og hjelm også. Det er noe vi i KIF Ishockey verdsetter: at de hjelper til og samtidig deler barnas glede ved å lære seg å gå på skøyter.

 

 

Hockeyskolen er en kjempefin arena for alle barn over 4 år. Her er det hovedsakelig fokus på lek og moro, men det handler også om det å lære seg å gå på skøyter. Man trenger ikke å starte med ishockey for å bli med på hockeyskolen. Vi ønsker at alle barn som har lyst til å gå på skøyter hos oss blir med på tirsdagstreningene fra 18:00-19:00. Hvis de synes det er moro og får lyst til å prøve med puck og kølle, så blir man med på det. Vi i KIF Ishockey ønsker å vise alle barn, unge og voksne i Kongsberg at vi har et kjempefint tilbud i Kongsberghallen. Her er det både arrangert trening, som for eksempel hockeyskolen, men det er samtidig åpen hall for alle – én time så å si hver eneste dag – som kommunen støtter oss med. Denne luksusen er det ikke mange andre ishaller som kan tilby innbyggerne sine siden timeplanen ofte er veldig full.

Hvem passer Ishockey for?
Ishockey er en idrett som passer for alle, både jenter og gutter. Det er en allsidig idrett fordi det her ikke bare handler om å gå fort på skøyter, men å lese spillet, ha god koordinasjon, styrke og ikke mist å være en lagspiller. Når man spiller på lag, så handler det om at «alle skal med» som er Norges Ishockeyforbund sin verdi og den tar vi med oss. Den eneste måten å vinne på er som et samlet lag. Man må gjøre hverandre gode. Dette er en god oppskrift på å bli en god hockeyspiller.

Dersom du hadde hatt ubegrenset midler, hva ville du gjort for idretten din?
Først og fremst  så er vi veldig avhengig av få rehabilitert vantet vårt (veggen rundt isen). Det er Stiftelsen Kongsberghallen som eier hallen og vi leier istiden av stiftelsen. Norges Ishockeyforbund har satt et krav om at alle vant som er eldre enn 10 år må byttes ut av sikkerhetsmessige grunner. Dette koster mye penger og vi som klubb må også bidra her. Fristen er at dette må stå klart neste sesong. Fordi vi dessverre ikke har ubegrensede midler og er en liten klubb, så jobbes det med å skaffe sponsorer. Hvis vi ikke får på plass nytt vant innen. 1 september 2018, så får vi ikke lov å arrangere kamper der og i ytterste konsekvens mister vi så mange medlemmer at vi ikke lenger kan drive en klubb.

Er det noe spesielt på kalenderen fremover/skjer det noe gøy?
Vi i styret har søkt midler til rekrutteringsutstyr, som blant annet innebærer å kjøpe inn flere hjelmer til utlån på hockeyskolen og bytte ut bruskassene. Disse kassene blir i dag brukt av barna til å støtte seg på når de lærer seg å gå på skøyter. Vi ønsker å bytte til noe mer barnevennlig og morsomt. Hvis vi får innvilget nok midler så skal vi arrangere en aktivitetsdag «Lek og moro på isen», så her er det bare å følge med på KIF sin nye hjemmeside: kongsbergidrettsforening.no/grupper/ishockey/

Det vi ønsker å formidle er: ta med deg skøyter og en hjelm. Kom å prøv. Vi gleder oss til å se deg!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg