– Jeg legger stoltheten ned i arbeidet mitt.

Josef elsker Kongsberg og jobben sin.

Josef Mohammadi (43) kom til Kongsberg og Norge i 1999 etter at FN hadde sørget for at de fikk seg et trygt sted å bo.

Det er en mulighet han er veldig glad og takknemlig for. Som kurder i Iran, vokste han nemlig opp under vanskelige tider og tøffe kår.

– Helt fra jeg var 4-5 år til jeg ble 12-13, var pappaen min ofte i fjellene og sloss. På det meste var han borte i seks måneder av gangen. Han var mot regimet og vi visste aldri om han ville komme tilbake, forteller 43-åringen forsiktig.

– Så vi gikk alltid rundt og var redde.

Siden moren hans ofte var alene med ham og hans søsken, ble de tidlig nødt til å jobbe for å overleve.

– Vi var fattige. Så allerede da jeg var 7-8 år gammel, solgte jeg ting på gata. Hele livet har jeg jobbet, forklarer han.

Men endelig, en dag fikk de sjansen og rømte til Jordan hvor familien hans etter hvert fikk hjelp av FN og kom til Norge som politiske flyktninger.

– Jeg kom rett til Kongsberg og flyttet inn i et rekkehus på Åsen. Der bor jeg fortsatt fordi jeg elsker området, forteller Yossef som på fritiden elsker å gå på tur i skogen der oppe.

– Så jeg føler meg som Kongsbergenser og savner byen når jeg er borte, understreker han med et stolt blikk.

Det er ingen tvil om at Kongsberg betyr enormt mye for Josef.

– Det er en rolig og bra by. Her kjenner folk hverandre, tar vare på hverandre og det er her jeg har vennene mine. Jeg kunne ikke bodd noe annet sted. Oslo blir for «bråkete» for meg, smiler han.

Med over 8 års erfaring som bilpleier, startet han for 2 år siden Kongsberg Bilpleiesenter. I dag er de 5 ansatte, hvorav mange av de har fulgt ham hele veien og alle har sertifisering innen ulike fagfelt.

Kjæresten Sheida Azizpoor, som er utdannet ingeniør og arkitekt, har også trått til for å gjøre bedriften til den suksessen den er.

– Jeg er veldig nøye med ting og legger stoltheten ned i arbeidet mitt, forteller Josef og innrømmer han alltid har likt å jobbe med biler.

– Dette er jo noe jeg vil jeg holde på meg i mange år, så det er viktig for meg at kundene mine og de ansatte er fornøyde, understreker han.

Josef legger mye tid ned i arbeidet sitt og selv på Langfredag i Påsken, vil han stå på.

– Jeg jobber mye, men jeg elsker jobben min. Jeg får en god følelse når kundene er fornøyde og det motiverer meg veldig, forklarer han.

Kongsberg Bilpleiesenter er de eneste i byen som er godkjent som «Approved Detailer» av tyske Nanolex, en kjemisk nanoteknologi, som er utviklet for å beskytte lakken på bilen din og de er også den eneste forhandleren av det amerikanske bilpleiemerket Meguiar’s.

Josef forteller ivrig om hvor bra produktene er, men praten kommer alltid tilbake til kundene.

– Jeg har mange kunder fra Næringsparken. Flere av de har vært faste helt siden starten og har fulgt meg i to år. De vet at vi er flinke, seriøse, blide og jobber hardt.

– Så jeg kunne ikke tenke meg å drive med noe annet. Jeg har jo drømmejobben på drømmestedet, avslutter Josef stolt.

 

 

 

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg