Lars Vatnebryn Sandviken (22) var en av landets mest lovende utforsyklister. Da han ga opp toppidretten kom NM-gullet.

Med fast plass på landslaget i utforsykling, deltakelse i VM, flere verdenscupstarter og to sølvmedaljer i NM, valgte Lars Vatnebryn Sandviken å legge karrieren på hylla, bare 21 år gammel. Ett år etter at han la opp tok han NM-gullet på Hafjell.

I fjor begynte Lars Sandviken på Fagskolen i Oslo og Akershus.

– Jeg valgte å si fra meg plassen på landslaget i utforsykling for å kunne konsentrere meg om skolen – uten for mye stress, sier Lars.

Lars Vatnebryn Sandviken med NM-gull 2016
Lars Vatnebryn Sandviken med NM-gull 2016

– Det er veldig vanskelig med et heltidsstudium samtidig som man skal satse fullt. Jeg sykler fortsatt en del, men nå på forskjellige sykler. Det er mye enklere med en landeveistur eller en stitur, enn med utforsykling. Kostnadene er også lavere med sti- og landeveissykling, forteller den nybakte norgesmesteren i utforsykling.

– Jeg har lyst til å fortette med konkurranser, men da på et nasjonalt nivå. Har syklet to utforkonkurranser denne sesongen – inkludert NM. Merket godt at jeg ikke hadde nok timer på utforsykkelen når jeg var på NM. Klarte ikke kjøre like fort som jeg ønsket i hodet. I tillegg har jeg syklet noen endurokonkurranser i år.

– Ambisjoner videre er å fortsatt sykle mye på egen vilje, og heller kjøre mitt eget program. Sykle de konkurransene som jeg har lyst til å være med på, og ellers ha det gøy på sykkelen. Konkurranser er jo gøy! Tviler på om jeg kommer til å satse fullt igjen. Det krever veldig mye, og jeg syntes det er veldig bra å ha litt tid til andre aktiviteter også.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg