Her lærer elevene essensiell førstehjelp

Kongsberg International School har i flere år lært elevene i 7. til 10. klasse grunnleggende ferdigheter innenfor førstehjelp.

Dette er en viktig tradisjon hvor elevene hvert år lærer nye ferdigheter som bygger på kunnskapen de lærte året før.

Læringsperioden strekker seg over syv uker og det hele kulmineres i en dag hvor man får øvd seg på ferdighetene i «virkeligheten» oppe på Persløkka.

Dagen kaller de Trauma Day og det er en dag hvor elevene får testet sine kunnskaper i «virkeligheten». Utvalgte elever og lærere blir  sminket og får i oppgave å spille skadet på en eller annen måte – hvor så resten av elevene må hjelpe og løse utfordringen etter beste evne.

Her er det duket for både spenning og dramatikk og læring gjennom handling, med andre ord.

Se et bildegalleri fra dagen her (alle foto: Hyunjung Kim):

Hver klasse har sitt eget scenario gående denne dagen. Det kan være alt fra små kutt og forfrysninger til ryggmargsbrudd, hjertestopp, og blødende organer – og hovedmålet er alltid å gi elevene en basiskunnskaper og praktisk trening i viktig førstehjelp.

Det er en svært høylytt og morsom dag, men også en dag med et særdeles viktig tema og elevene blir vurdert etter deres prestasjoner.

Så langt har vi hatt veldig god erfaring med Trauma Day og vi føler at det er en dag hvor elevene virkelig får «hands on experience» med det de lærer, forteller Kjersti Weeden engasjert til 3600.no.

Både «skuespillerne» og de som skal hjelpe har fått prøve seg skikkelig og lært masse, men det er klart du ser forskjellen mellom nivåene på de som er med. Uansett er dette en veldig lærerik dag og elevene har det kjempegøy!

Vi som lærere bistår hvor vi kan, om det er så sminking, tilrettelegging eller som skuespillere, og vi må ikke glemme at det også er en sosial dag. Med bål, grilling og masse kos. Alt i alt en fantastisk dag og vi gleder oss allerede til neste år, avslutter Kjersti.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg