La kvinner være kvinner!

Jeg vil få kvinner i alle former til å elske seg selv, akkurat slik de er!

Kongsberg-jenta Linda Cecilie Hinrichsen, eier av Release, vil sette fokus på selvtillit, trivsel og sunn helse igjennom forskjellige former for dans og trening. I sine lokaler på Kongsberg tilbyr hun blant annet timer med poledance.

– Poledance er med på å bygge sterke flotte damer med selvtillit! sier Linda.

I tillegg ønsker hun å være et godt forbilde, spesielt nå som hun er mor til to døtre. I dag forteller hun åpenhjertig om sin erfaringer med kropp og selvbilde – og deler noe av sin historie med oss.

«Glade, friske, positive damer, som går med hodet hevet og trives med seg selv – det er selvtillit!»

Hva er bakgrunnen for at du valgte å tilby poledance som en treningsform?
– For fire-fem år siden så jeg hvor god treningseffekten var, samtidig som det var gøy – du trener hele kroppen og får danset samtidig – da ble jeg veldig interessert, forteller Linda.

– Det passer også perfekt til konseptet mitt på Release – la kvinner være kvinner – og tørre å by litt mer på seg selv. La janteloven vike og ha tro på deg selv! Vi må ikke alltid gjøre det vi tror andre forventer av oss. Ha det gøy, tren og vær feminin med den kroppen du har!

– Jeg tror – og vet at det finnes mange «skap-polere», og jeg registrerte at mange oppsøkte mulighetene i Oslo og andre byer. Så jeg tenkte: Hvorfor ikke satse i Kongsberg?

Hva tror du gjør at tilbudet har blitt så populært?
– Det er noe nytt i Kongsberg, og det ikke er for mange på hvert kurs. Man føler seg velkommen og skjønner raskt at dette først og fremst er en form for trening der alle får lov til å være seg selv – og lære i et trygt og godt miljø, sier Linda Cecilie Hinrichsen.

– Dette er for alle! Uansett alder, kropp og fasong!

– Jeg har et yrke som har kropp i fokus, og jeg ser hvor mye kroppspress det er. Jeg har jeg selv slitt med spiseforstyrrelser, så jeg vet hva det innebærer, forteller Linda åpenhjertig.

– Jeg har selv hatt anoreksi, og da har du det utrolig vondt med deg selv. Etter at jeg fikk to jenter, kan jeg, med hånden på hjertet si, at de er mye av grunnen til at jeg klarer å være mer avslappet til min egen kropp. Jeg er livredd for å overføre problemer til jentene mine. Jeg håper virkelig at de kan vokse opp, får et godt selvbilde og blir sikre på seg selv!

– Kroppspresset er mye av grunnen til at jeg har valgt å starte en nisjebedrift, der damer kan trene i et miljø der de kan tørre å slappe av, være feminin og kvinnelig med den kroppen de har!

«Jeg tror at det å akseptere kroppen vår, trene det vi ønsker, kle oss i det vi vil og tørre å ytre det vi mener – jo da vil kvinner få en bedre selvfølelse – det må starte innenfra!»

Hvilke utfordringer har vi?
– Den store utfordringen er at vi blir bombardert med hvordan idealkroppen skal være. Det er klart at vi som voksne og foreldre har et stort ansvar også. Sunne, friske og aktive barn er bra, men det kan være lett å overdrive aktiviteten med barna også – finne balansen – det ikke er lett.

Hva tror du man kan gjøre for å skape mer bevissthet og aksept rundt kvinner og kropp?
– Jeg tror at det er viktig, uansett kropp, å tørre å bry seg mindre om hva vi tror andre mener om oss. Gi hverandre komplimenter – ikke minst!

Hvordan skal vi nå ut til de unge? 
– Først og fremst er det vi foreldrene som har et kjempeansvar her. Alt det de unge registrerer, ser og hører gjennom mediene, har en stor påvirkning – derfor er det viktig å prate med barna. Man må også huske på at trening ikke behøver å være organisert – mange er kjempeflinke til å ta med barna ut på tur og gjør hyggelige aktiviteter sammen. Jeg tror det er en bedre måte å få en god og sunn holdning til trening og mat fra tidlig alder. Også bør man kanskje være litt bevisst på hva man sier rundt barna, de unge plukker opp mye mer enn det vi tror.

Tror du kroppsbildet har forandret seg de siste ti årene?
 Det er mye enklere å få med seg ting på nettet, utallige filmer og serier har stor innvirkning på de unge, og ikke minst: press fra venner og det presset de unge legger på seg selv, det tror jeg har økt, forteller Linda.

Om du skulle si noe til alle kvinner der ute, hva vil du si?
– Vær glad i deg selv og den kroppen du har – uansett fasong eller vekt – det er målet! Glade, friske, positive damer, som går med hodet hevet og trives med seg selv – det er selvtillit!

– Om jeg kan gi kundene mine en bedre selvfølelse og humør når de går ut fra timen hos meg, da har jeg gjort jobben min!

Et råd fra meg til alle flotte damer der ute; bry dere mindre, og glem janteloven!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg