– Om det er én kveld i 2016 du må få med deg på EnergiMølla, så er det denne!

– Det ligger vel inne i gruvesjela til dere i Kongsberg – at dere liker å bli dratt inn i mørket og gjøre som man blir fortalt?» (Atle Antonsen)

Band: DDR med Atle Antonsen og Johan Golden + Acta Musicae og Anders Julton
Hvor: EnergiMølla
Når: Fredag 11. mars

Førstkommende fredag spiller DDR med Atle Antonsen, Johan Golden og Berit Boman på vokal og sex – på EnergiMølla. De har fått med seg lokale helter fra Acta Musicae og tenoren Anders Julton på laget for kvelden. Sammen lover de en real folkefest!

Yngvild Kristiansen, daglig leder på Energimølla, forteller at hun har benyttet alle vennetjenester og dratt i alle trådene som finnes for å få til dette. Om det er én kveld i 2016 du må få med deg på EnergiMølla – så er det denne! Vi har derfor tatt en prat med Atle Antonsen for å kjenne litt på temperaturen før de spiller opp til politisk helaften iført stram latex, i en dunst av Bayer, der de går løs på velkjente norske slagere i tysk format.

Har dere noe forhold til Kongsberg fra før?
– Vi spiller i Oslo, Trondheim og Kongsberg på denne turneen – og Kongsberg var et selvsagt valg. Den selvutnevnte lederen av fanklubben bor også i byen – og de kommer til å stille mannsterke på fredag. Men det må jo nevnes at vår klavianist har kjøpt høyttalere i Kongsberg en gang, og Gitaristen hadde en hundeterapeut som bodde like utenfor byen – så vi har absolutt tilknytning – forteller Antonsen.

Sjekk vår store arrangementsoversikt!

 Hvordan kom dere inn på tanken å forankre showet lokalt?
Dette er noe vi har gjort i både Bergen og Trondheim tidligere med gjesteartister. Det at vi er kommet i kontakt med Acta Musicae og tenoren Anders Julton, er noe tilfeldig. Men vi kommer til å fylle scenen med til tider 25 stykker der vi spiller opp til en real folkefest.

Hva er ditt forhold til Tyskland?
Da vi først startet med det her, ville vi gjøre DDE låter på tysk – da var veien kort til band-navnet DDR (Den tyske demokratiske republikk)

– Det er noe fasinerende over en av de siste lukkede samfunnene i Europa. Da vi begynte med dette for 19 år siden var det en grå estetikk på det hele – det er strengt, hardt, man tenker ikke selv – men man gjør som man får beskjed om! Det ligger vel inne i gruvesjela til dere i Kongsberg – at man liker å bli dratt inn i mørket og gjøre som man blir fortalt?

Hva kan publikum vente seg?
– Her skal vi pakke inn et tungt politisk budskap i lette store norske slagere fremført på tysk, riktig despotisk Rock, – publikum skal bli snik-indoktrinert uten om å være klar over det selv! Jeg har selv hatt tre år med tysk på videregående, men i tillegg har vi fått profesjonell hjelp til oversettelsene – så for de som ønsker språklig påfyll får de dette servert. Her blir det et deilig beite med låter som folk kan, vi snakker om blant annet Svake mennesker, Rumpa mi og Her blir det liv.

– Vi liker å spille på rivalisering, det gagner alle med litt konkurranse – så man skal ikke se litt bort i fra at vi setter bygda og byen litt opp mot hverandre.

 Vil du komme med en oppfordring til den lokale befolkningen?
– Det er viktig å få frem at det er pliktig oppmøte – ingen unnskyldning, man har ikke noe valg! Om de så skulle være utsolgt, så er man pliktet til å stille opp! Man behøver ikke å kunne tysk!

 

3600.no

Se alle innlegg