Kulturskolens store støttespiller

Per Lunde. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

I ti år har Per Lunde stilt opp for Kongsberg kulturskole og bidratt med frivillighet, pølser og penger.

– Ære være alle på kulturskolen, de gjør en fantastisk jobb for ungene våre, sier Per Lunde, mens han på tiende året svetter og griller og serverer under kulturskolens sommeravslutning Sommerkult.

Hver eneste år kommer Per til Kirketorget med griller, mat, logistikk og vaffelrøre for å servere publikum og elever på Sommerkult – helt frivillig. Alt overskuddet gir han tilbake kulturskolens foreldreutvalg (FAU), som igjen bidrar til en enda bedre kulturskole.

I tillegg deler han hvert år ut Jonas B. Gundersens Musikkstipend til en ung og lovende utøver – det skjer i forbindelse med Glogerfestspillene i januar.

– Helt siden sønnen min Christoffer (nå 30) begynte i guttemusikken, har jeg forsøkt å stille opp og bidra med det jeg kan, sier Lunde.

– Det er gøy å stille opp for det lokale kulturlivet. Se på den spillegleden og engasjementet som er her. Kulturskolen er veldig viktig for byen – jeg er rett og slett glad i de folka!

– Dessuten gir innsatsen meg mye tilbake. Nesten alle som har mottatt Jonas B. Gundersens Musikkstipend har faktisk blitt musikere. Det gjør meg glad og stolt, sier Per Lunde.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg