Krona Kino – en unik kulturarena

[huge_it_slider id=»35″] [addtoany]

Kongsberg har fått en av Norges mest moderne kinoer – med komfort, bildekvalitet og 3D-lyd helt i toppklassen.

Tekst og foto:3600.no Sponset innhold

Krona Kino – en unik kulturarena

– Vi har samtidig fått muligheten til å servere publikum helt nye kulturopplevelser, sier Siw Torsteinsen, markedsansvarlig på Krona Kino.

Etter oppstarten 31. juli 2015, har kinoen opplevd sterk økning i besøkstallet. Fra å være rangert på rundt 40. plass blant Norges kinoer, lukter nå byens kino på en plass blant de 30 best besøkte kinoene i landet.

[the_ad_group id=»156″]

– Det er flere grunner til det, sier Torsteinsen.

– Vi har fått en av Norges mest moderne kinoer –  med komfort, bildekvalitet og 3D-lyd helt i toppklassen. Spesielt unge besøkende gir oss veldig positive tilbakemeldinger på kinoopplevelsen i Krona.

– Kvaliteten blir lagt merke til. Bransjefolk fra hele landet strømmer nå til for å se hvordan Kongsberg har løst oppgavene. Det er spesielt lyden med Dolby Atmos som imponerer, sier kinosjef Even Thunes Jensen.

– Mulighetene i det nye bygget betyr at vi også kan legge unike rammer rundt forestillingene, sier Siw Torstensen.

Følg Krona Kino på Facebook

–  Vi har hatt konsert med det lokale tributebandet High Hopes i atriet i forkant av musikkfilmen «Roger Waters The Wall», vi har servert «Dinner and a Movie», en helaften med bespisning i restauranten før og etter den nye James Bond-filmen, det var underholdning for barn og familier på Den Store Kinodagen, næringslivet har kjøpt ut forestillinger og laget skreddersydde eventer for ansatte og kunder. Restauranten har alle rettigheter, og ved spesielle anledninger kan publikum ta med seg et glass vin eller øl inn i salen. Den nye kinohverdagen gjør det mulig å overføre operaforestillinger, ballett, konserter og idrettsarrangementer. Det innebærer at vi blir en stadig bredere kulturaktør, og bringer nye kulturopplevelser nærmere publikum.

Krona Kino består av tre saler: Oksen med 209 seter, Jacob med 136 og Helga med 124 plasser.

– Salene er alltid i bruk. På dagtid er det forelesninger for studentene på høgskolen, på kveldstid er det film i tre kinosaler samtidig. Vi opplever også økning i besøket på litt smalere filmer, sier Torsteinsen.

– Folk i Kongsberg har vært litt bortskjemt med at det alltid er ledige billetter til forstillingene. Nå opplever publikum at de må sikre seg plass – vi er oftere utsolgt.

Film + kino = sant: Nok en gang blir det slått fast at kino er det mest benyttede kulturtilbudet i Norge. Kinoene har høy tilgjengelighet, bredt tilbud og oppfattes som en lavterskelaktivitet. Strømming av film ser ut til ikke å påvirke publikums kinovaner, men derimot hvordan man ser film hjemme. Les mer om kinoundersøkelsen. (Film & Kino)

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg