Kristin og de gode hjelperne

Kristin Røsholt - Foto: Bjørn Isaksen
Kristin Røsholt - Foto: Bjørn Isaksen

Kirkens Bymisjon i Kongsberg bidrar til en enklere hverdag for mennesker som strever. Ett av tiltakene er Jobb1, et lavterskeltilbud for personer som er i en mellomfase mellom rus og rusfrihet.

– Vi er ute på oppdrag tirsdag, torsdag og fredag, sier Kristin Røsholt, arbeidsleder i Jobb1 i Kongsberg.

– Prosjektet startet opp i 2010, og gjennom et godt samarbeid med private og næringsdrivende kan vi tilby korte jobboppdrag for mennesker som faller utenfor det normale arbeidslivet på grunn av rus eller andre problemer, sier Røsholt.

– Det å være til nytte og bidra, være i et sosialt fellesskap og føle en stolthet over å kunne gjøre en god jobb for oppdragsgiverne er veldig viktig for en gruppe mennesker som ofte blir stigmatisert. Mange blir overrasket over hvor pliktoppfyllende og dyktige medarbeiderne er – derfor har vi mange faste arbeidsgivere, sier Kristin Røsholt.

Les mer om Kirkens Bymisjon og Jobb1 i Kongsberg

Kirkens Bymisjon og Jobb1 er helt avhengig av gode støttespillere. Toyota-forhandleren Funnemark har vært med fra dag én.

– Vi er veldig glade i Robert Mederud og Funnemark, sier Kristin Røsholt.

– Allerede ved oppstarten i 2010 kom de med en flunkende ny bil til oss – en Toyota med sju seter som gjør det enkelt for oss å komme ut på oppdrag. Funnemark tar seg av alle kostnader inkludert service og vedlikehold – det har vært helt vesentlig for Jobb1.

– Funnemark er også en oppdragsgiver som gir oss jobber. Vi har ansvaret for plenklipping og rydding rundt butikken på Kongsgårdmoen, sier Røsholt, og legger til – med et smil: Robert setter også tøffe krav til resultatet. Han er rimelig nøye på hvordan det skal se ut.

robert”Respekt for mennesker” er grunnleggende for Toyotas virksomhet, sier Robert Mederud, daglig leder hos Funnemark Kongsberg og Hokksund.

– Vi sponset Jobb1 med bil i 2010 som en treårsavtale, fornyet avtalen i 2013, og ser ingen grunn til ikke å gjøre det samme fra 2016.

– Dette er viktig for Funnemark, men også for meg personlig, sier Robert Mederud, som også engasjerer seg på fritida.

– Jeg er flyktningguide, noe som gir meg mye tilbake i form av læring og nye erfaringer. Jeg mener at vi alle har et ansvar for å bidra til integrering i samfunnet.

Kirkens Bymisjon i Kongsberg driver også Møtestedet Haspa i lokalene på Kirketorget 2, en lavterskelkafé for rusavhengige og andre marginaliserte grupper i Kongsberg.

Møtestedet Haspa kan du lese om her.

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg