Kongsberg Krim inntar Krona Kino denne uken.

Det er ikke bare litteratur det skal handle om da årets store krimfestival går av stabelen. Krona Kino tilbyr nemlig også spenning for både store og små – i filmens verden.

Det hele starter tirsdag 24. oktober med premieren på et knippe krimfilmer laget av elever ved medielinja på Kongsberg Videregående Skole – etterfulgt av en eksklusiv visning av den intense thrilleren «Good Time» med ingen ringere enn Robert Pattinson i hovedrollen.

Ellers trekker kinosjefen frem fredagens premiere på Norges første fengselsfilm: «Gjengangere». Filmen er delvis basert på regissørens egne erfaringer fra hans opphold i fengsel, og er både produsert, regissert og distribuert av hovedrolleinnehaveren selv: Leon Bashir.

Prisene vil være rabattert på enkelte forestillinger.

Dette er ukens kriminelle kinokvelder på Krona:

Good Time

Eksklusiv premiere 24. oktober. 

Etter at et bortimot vellykket bankran setter hans mentalt utviklingshemmede bror i fengsel, kjemper den uberegnelige og hyperaktive kriminelle Constantine Nikas (Pattinson) mot klokka. Det blir en kaotisk adrenalinreise gjennom New Yorks gater i et stadig mer desperat og farlig forsøk på å redde broren ut av kasjotten.

Vinner av beste Soundtrack i Cannes!

«Good Time» har en urban, så vel som retro stil som minner om det svette hastverket i 1970-tallets nye Hollywood med sammenlignbare titler som «Dog Day Afternoon» og «Taxi Driver». Samtidig lykkes regissørene på en finurlig måte å vise oss passerende glimt av sosial urettferdighet, som plasserer «Good Time» rett i Donald Trumps Amerika anno 2017.

Filmen har et høyt tempo og bygges opp av et sterkt audiovisuelt uttrykk gjennom Daniel Lopatins pulserende soundtrack og Sean Price Williams’ håndholdte kameraføring med nærbilder badet i neonlys. Dette kombinert med brilliante rolletolkninger fra hovedrolleinnehaver Robert Pattinson og Ben Safdie (som også er en av filmens regissører) gjør «Good Time» til en filmkunstnerisk perle det er vel verdt å få med seg på kino.

Kjøp billetter til Good Time her. 

Se traileren her:

Blade Runner 2049

Vises flere dager 

Kritikerrost og episk film av Denis Villeneuve. LAPD-offiseren K (Ryan Gosling) forsøker å spore opp blade runner-agenten Rick Deckard (Harrison Ford), som forsvant sporløst for 30 år siden. Samtidig oppdager K en lenge glemt hemmelighet som har potensiale til å kaste restene av samfunnet ut i det totale kaos.

Kjøp billetter til Blade Runner 2049 her. 

Se traileren her: 

Snømannen

Vises flere dager 

Hollywood-filmen basert på Jo Nesbøs suksessroman «Snømannen», med Michael Fassbender i hovedrollen. En kvinne forsvinner sporløst, og alt som er igjen er en illevarslende snømann. Detektiven Harry Hole (Fassbender) og hans kollega, Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), settes på den mystiske saken. Når enda en kvinne meldes savnet, innser de sammenhengen med en rekke uoppklarte, brutale mord noen år tilbake i tid. Seriemorderen er tilbake, og vedkommende slår til hver gang den første snøen faller.

Denne spennende thrilleren er regissert av Thomas Alfredson («La den rette komme inn», «Tinker Tailor Soldier Spy»), og produsert av Martin Scorsese. Filmen ble spilt inn i sin helhet i Oslo, Bergen og på Rjukan i Norge. I tillegg til Michael Fassender og Rebecca Ferguson, finner vi J.K. Simmons, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg og Jakob Oftebro i andre sentrale roller.

Kjøp billetter til Snømannen her. 

Se traileren her:

Gjengangere

 Premiere fredag 27. oktober. 

Gjengangere er en film om den yrkeskriminelle mannen Josef som har tilbrakt mesteparten av livet sitt i fengsel. Etter hans yngre bror dør som en konsekvens av hans livsstil, raner han en bank og havner i fengsel igjen. Bak låste dører møter han en yngre gutt «Chris». Han gjør det han kan for å oppdra den naive gutten som trekkes til den kriminelle verden. Klarer Josef å redde ham fra gjengene på innsiden gjenstår å se…

Kjøp billetter til Gjengangere her. 

Se traileren her:

Elias og Storegaps hemmelighet

Vises flere dager. 

Elias er tilbake! Spennende og morsomme utfordringer står i kø for Elias, som har vokst siden sist vi så ham på kino.

I Storegaps hemmelighet kaster Elias loss mot ukjente farvann. Han får jobb som redningsskøyte i storbyen hvor han møter både fristelser og farer – og blir nødt til å bevise at han er en helt!

Kjøp billetter til Elisa og Storegaps hemmelighet her. 

Se traileren her:

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg