Kongsberg Krim inntar Krona Kino denne uken.

Det er ikke bare litteratur det skal handle om da årets store krimfestival går av stabelen. Krona Kino tilbyr nemlig også spenning for både store og små – i filmens verden.

Hver dag under Kongsberg Krimfestival viser Krona Kino en kriminelt god film til røverpris!

I år har de sikret oss hele tre førpremierer og én norgespremiere, så de kan rett og slett by på en hel liten filmfestival.

Det hele starter tirsdag 23. oktober med filmen Grensen. Onsdag er det førpremiere på A Simple Favor – et fiffig mysterium med glimt i øyet. Torsdag vises Happytime Murders – en skitten krimkomedie med dukker i de bærende rollene. Fredag er det norgespremiere på Mordene i Kongo. Lørdag er det førpremiere på de to barnekrimfilmene Nabospionen og Gordon & Paddy og mysteriet i skogen.

Dette er ukens kriminelle kinokvelder på Krona:

Grensen

Premiere 19. oktober. Drama 1 t. 41 min. 15 år

Grensen er en mørk kjærlighetshistorie som balanserer i grenselandet mellom virkeligheten og det overnaturlige.

Filmen ble vinneren i den prestisjefylte kategorien Un Certain Regard under årets Cannes-festival. Den vant også Den Norske Kritikerprisen under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Sverige har plukket ut filmen til som sitt bidrag til Oscar for beste fremmedspråklige film.

Kjøp billetter til Grensen her. 

Se traileren her:

 

A Simple Favor

Krim / Spenning / Thriller 1 t. 57 min. 12 år

A SIMPLE FAVOR, regissert av Paul Feig, handler om Stephanie (Anna Kendrick). En mamma-blogger som forsøker å finne ut av sannheten bak hva som har skjedd med hennes beste venn Emily (Blake Lively), som plutselig har forsvunnet fra den lille byen de bor i. Emilys ektemann Sean (Henry Golding) blir med på letingen etter svarene, i denne elegante thrilleren som er bygd opp av twister og svik, hemmeligheter og avsløringer, kjærlighet og lojalitet, mord og hevn.

Kjøp billetter til A Simple Favor her. 

Se traileren her: 

The Happytime Murders

Action / Komedie / Krim 1 t. 31 min. 12 år

Et mordmysterium satt i en verden hvor mennesker og dukker eksisterer sammen, men dukkene blir sett på som annenrangs borgere. Når dukkene fra en 80-talls barne-tv serie blir drept en etter en, tar en tidligere politimann, som siden har blitt privatetterforsker, på seg saken.

Kjøp billetter til The Happytime Murders her. 

Se traileren her:

Mordene i Kongo

2 t. 8 min. 15 år

Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden.

Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn. I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner. Kjent som ‘Kongosaken’ utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig.

Kjøp billetter til Mordene i Kongo her. 

Se traileren her:

Nabospionen

Animasjon / Familiefilm / Krim 1 t. 20 min. Tillatt for alle

Agathe Christine er 10 år gammel og kalles AC blant venner og familier. Hun ser på seg selv som privatdetektiv og bryr seg slettes ikke at alle synes hun er sær og nerdete. Det passer godt i hennes profil som den ensomme detektiv. AC får et oppdrag fra en lokal kjøpmann, det stjeles i hans butikk.

Men så møter hun sin nye nabo, den jevnaldrende Vincent. Det er noe mystisk med ham. AC kjenner et sug i magen og tar det som en advarsel. Så hun legger sitt oppdrag til side og setter alle krefter inn på en total overvåkning av naboen.

Filmen er dansk, men har gode norske stemmer, blant annet kan du høre rapperen Pål «OnkelP» Tøien for første gang på kino. I Danmark ble filmen lovpriset av en samlet presse;

– «Animasjonsfilm i verdensklasse?giver mig faktisk lyst til at blive barn igjen» (Jyllandsposten som gir den 5 av 6).

– «Nabospionen er et sødt, henrivende og dejligt varmt og frit fabulerende eventyr, der ikke fås bedre noget andet sted i verden.» (Berlinske som også gir den 5 av 6).

– «Nabospionen er en både underholdende, underfundig og udfordrende film midt i den hæsblæsende psykedeliske hektik af 3D-storproduktioner.» (Information).

Gordon & Paddy – nøttemysteriet i skogen

Animasjon / Barnefilm / Familiefilm 1 t. 5 min. Tillatt for alle

Bli med politimester Gordon på et herlig eventyr for de minste!

En nøttetyv herjer i skogen og rykter om at det kan være den store, skumle reven får de andre dyrene til å skjelve i buksene. Politimester Gordon vet ikke hva han skal gjøre. Han trenger en kjapp og effektiv assistent. Ved en tilfeldighet kommer han over den ensomme, lille musa Paddy som viser seg å være perfekt til jobben! Sammen legger de ut på et vakkert og spennende eventyr for å løse mysteriet og gjenvinne skogens ro.

Filmen er basert på bøkene om Detektiv Gordon av Ulf Nilsson, som også står bak den populære serien om Lillesøster kanin. De norske stemmene er av blant andre Per Frisch, Siri Nilsen og Jan Gunnar Røise.

Kjøp billetter til Gordon & Paddy – nøttemysteriet i skogen her. 

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg