Kreative små sjeler i Kongsberg

– Barna skal føle at det ikke er noen grenser for hva de kan få til!

 

Barnekreativ er et fritidstilbud som legger vekt på å utvikle barn kreativt gjennom en rekke forskjellige spennende kurs, der teknikk ikke nødvendigvis står i fokus, men fri-utfoldelse oppmuntres.

Det å utmerke seg ut over det å ha faglige kunnskaper og teknikk – det å være kreativ stiller sterkt i dagens samfunn, mener ekteparet Halvard Solum og Hyunjung Kim, som står bak konseptet: Barnekreativ.

De ønsker å skape en arena der barn kan utvikle seg kreativt!

Variasjonen i kursene er stor. De har vært igjennom alt fra matlaging, dukketeater hvor barna selv laget dukkene, til kurs i asiatisk maling, hvor man kun bruker svart maling.
De lager ting av hva de finner i naturen, og andre aktiviteter som setter individet og det kreative i fokus.

Barna lærer å se muligheter og løsninger på egenhånd!

Barna er aktivt med på å bestemme hvilke aktiviteter de skal gjøre. Hver gang de starter et nytt prosjekt får barna noen fastsatte rammer for hva de skal lage. Deretter arbeider de individuelt med ideer og fremlegger dette for de andre:

Dette er en god øvelse på å gjøre de mer trygge på det å presentere, forteller ekteparet.

– Her er ikke fokuset på hva som er fint eller bra, hver idé er unik, og barnet skal få anerkjennelse for det.

Etter at semestret er gjennomført, holder barna en forestilling eller utstilling for venner og familie. I fjor hadde de stor suksess med salgsutstilling, hvor familie kunne kjøpe forskjellige verk som var produsert i løpet av året. Barna fikk pengene for salget selv, og intensjonen var at de skulle få følelsen av at det de lager er verdt noe.

Det er gøy å ha restaurant. Foto: Hyunjung Kim

I sommer hadde de restaurant de kalte for Nam Nam Restaurant. 

I Nam Nam Restaurant var barna aktive og ansvarlige for hele prosessen. De tok del i alt fra matlaging, laget menyer, kostymer, tok i mot betaling, var vertskap og sørget for å få inn kunder til restauranten. Inntektene ble donert til organisasjonen Barn hjelper Barn. Det ble solgt mat, kaker og drikke for 1755 kr.

Om du har lyst eller kjenner noen som ønsker å delta, eller vil finne mer ut om Barnekreativ, så er det bare å følge linken nederst i saken;

https://www.facebook.com/Barnekreativ

3600.no

Se alle innlegg