En kosestund for hele familien!

Foto: Hyunjung Kim

Jeg tar av meg de nye vinterstøvlene og tasser i sokkelesten over det mjuke golvteppet. Stanser fort opp ved golvspillet og ser på de raske barneføttene som spretter fram og tilbake over det hvite og glatte. Jeg har også lyst!

Tekst: Oda Cornelia Knudsen.

– Kom, sier bestemor, og dukker opp ved sida av meg.

Hun tar meg i den ene handa, har veska i den andre. Vi går forbi det svarte boktoget, der sitter det to gutter og leser. Den ene ser opp på meg idet vi går fordi, han ser snill ut.

Jeg tenker at vi er nok like store, han og jeg, fem år begge to. Jeg smiler litt.

Bestemor leier meg bort til tegnebordet. Det ligger tegneark der, og massevis av fargeblyanter. Flere barn er der også, og mange tegninger ligger utover bordet. Jeg skimter store hus, fjell, blomster, slott, regnbuer, et tre, en brannmann, en hage, to glade jenter. Den oransje fargeblyanten er helt spiss og lang og nesten ubrukt. Den grønne er kort og tjukk og har mista tuppen sin, jeg skakker på hodet og kan se at langt der inne i blyanten er det grønt.

Det summer av stemmer bak de store bokhyllene, det kommer et hvitt lys, og så kan jeg se farger på den hvite veggen. Så rart!

– Bestemor, sier jeg, – se der!

Og bestemor snur seg og ser.

– Ja, de begynner nok snart.

Hun kikker på klokka si.

– Den er straks tolv.

Jeg nikker glad. Det er et så morsomt ord, «toll». Rimer på troll.

Når vi tuller, sier pappa at jeg er en trollunge, også prøver han å fange halen min. Men jeg har jo ingen hale! Jeg må le, det klukker i kroppen, og plutselig står gutten fra boktoget der og ser på meg. Han holder ei bok i den ene handa, dunker den lett mot kneet.

– Skal du være med? spør han, og peker mot bokhyllene og stemmesummet og fargene på veggen.

Jeg nikker igjen, reiser meg og drar bestemor i ulljakka. Sammen med gutten går vi inn bak hyllene.

Det er en stor krok der, en slags kosekrok, med benk med pute på og teppe på golvet. Og på veggen ser jeg trær og blader og en diger, svart fugl, kanskje ei kråke eller en ravn. Og skyene på veggen beveger seg, som om vinden blåser her inne. Det er nesten som en liten film.

Det er ganske mange der allerede, men vi får plass. Bestemor setter seg på benken med de voksne, jeg setter meg ned på teppet og lener ryggen mot beina til bestemor. Hun er varm, det kjenner jeg gjennom genseren.

Gutten setter seg ned ved sida av meg og legger boka i fanget. Den er rød og har en bil utapå, og ser ganske morsom ut. Jeg skal til å nappe bestemor i det varme buksebeinet for å spørre om vi også kan låne ei sånn bok, når det plutselig blir mørkere rundt meg.

Jeg legger hodet bakover og ser at lyset i taket er helt forsiktig gult. Noen av de voksne sier hysj og legger pekefingrene mot leppene. Og så er det helt stille.

Det kommer ei dame inn i kosekroken, hun har ei bok i handa si.

– Hei! sier hun, og vi svarer hei, alle sammen.

– Velkommen til biblioteket og Barnas lørdag!

Velkommen til Barnas lørdag på Kongsberg bibliotek hver lørdag fra kl. 12:00 i kosekroken i barneavdelinga. 

Vi organiserer eventyrstund og musikkstund, vi snurrer film, lager hobbyverksted, har brettspilldag eller bamsesykehus, forfatterbesøk, teater m.m. Følg med på Facebook og på hjemmesida vår for å finne ut hva som skjer neste lørdag.

Og du? Alt er gratis!

Velkommen til oss!

For mer informasjon, besøk oss her:

http://kongsbergbibliotek.no/

https://www.facebook.com/KongsbergBibliotek/

 

3600.no

Se alle innlegg