– Koret er mitt fristed

Siv Merete Storfors (innfelt) har mye å se frem til sammen med koret Acta Musicae. Foto: Privat / Bjørn Isaksen

For Siv Merete Storfors er sang mer enn en lidenskap.

Annenhver onsdag tar Siv Merete Storfors turen til Musikklinjas lokaler i Åslandsgate 13. Der bruker hun hele tre timer sammen med andre sangfrelste for å øve i koret Acta Musicae.

Men de øver også hjemme på egenhånd, gjennom øvingsfiler på internett. I tillegg har de stemmeøvelser.

– Jeg begynte å synge da jeg var 8 år gammel i Kongsberg Pikekors aspirantkor, og sang i koret helt til jeg var 19 år gammel og ferdig på videregående, forteller Siv Merete ivrig.

Noe av det morsomste hun kan huske fra den tida, var da hun og fem andre jenter fikk være med å synge Tryllefløyten av Mozart.

– Ellers husker jeg godt da kong Olav og flere av de andre kongelige hørte oss synge under åpningen av skimuseet, smiler hun.

Liv Hukkelberg tok over for Chris Dahl og var dirigent for Kongsberg Pikekor fra 1987-1998.

– Da var koret vil jeg påstå på sitt beste, skryter Siv.

Høsten 1997 opprettet Liv så Acta Musicae og koret er på mange måter barnet hennes.

– Koret står mitt hjerte nært og jeg har blitt veldig glad i arbeidet og jentene. Sønnen min pleier å si: mamma, koret er jo barnet ditt. Det sier kanskje alt? fortalte Liv oss i forbindelse med en sak vi hadde sommeren 2017.

Det samme kan vi kanskje si for Siv? Selv startet hun i koret januar 1999, og siden har hun vært der.

– Det som tiltrakk meg med koret, den gang da som nå, er å dele min største lidenskap; nemlig sang og musikk med andre likesinnede som brenner for det samme, smiler hun.

– Liv hadde ambisjoner med koret og det ble jeg tiltrukket av. Jeg vil nok si vi er verdens heldigste kvinner som har Liv som dirigent. Hun er meget dyktig, inspirerende og også omsorg for hver og en av oss, understreker hun.

Korets har for det meste et klassisk repertoar, men synger også annet innen blant annet jazz, pop, viser og negro spirituals.

Ved siden av konserter med hele koret, stiller de også opp i mindre grupper, og tar oppdrag for bedrifter, foreninger, i bryllup, begravelser, konfirmasjoner og lignende.

– Det synes jeg er både utfordrende og gøy!

Lader batteriene

For Siv er koret mer enn bare sang og glede.

– Koret er mitt fristed. Det er her jeg får påfyll og ny energi. Å synge er medisin for både kropp og sjel, understreker hun.

– Skal jeg trekke fram noe av det jeg liker best, så er det de årlige julekonsertene vi har i Kongsberg kirke. Av andre enkeltstående events som har vært både artige og utfordrende, kan nevnes landskonkurranse for kor i Trondheim, og to oppdrag i EnergiMølla hvor vi koret DDR og Enslaved.

Søndag 28. april og mandag 29. april skal de synge en rekke sanger av Grieg i Sølvsalen.

– Av planer utenom Griegforestillingen, øves det mot ny julekonsert. Vi skal også delta på Elvelangs i september, Ulendt terreng i oktober, som tar for seg oppturer og nedturer i livet.

– Vi har også et samarbeid på gang med jazzfestivalen, men vil ikke røpe hva det er helt ennå, avslutter Siv med et lurt glimt i øye.

 

Kilde: Kongsberg pikekor 50 år : 1949-1999. Dag Kristoffersen. 1999.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg