Konsert i 100!

Fra åpningskonserten til Musikkteatret i 2015. Foto: Bjørn Isaksen

Dette blir en stor happening du ikke bør gå glipp av.

11. november er en dato du bør huke av i kalenderen. Da braker det nemlig løs i Musikkteatret hvor samtlige av musikk-korpsene i Kongsberg skal holde en forrykende festkonsert.

– Vi i KV-musikken pleier alltid å ha en høstkonsert, men denne gangen valgte vi å invitere de andre for å ha en felles fest og feire at Norges Musikkorps Forbund er hundre år, forteller Frode Kibsgaard Larsen, nestleder i KV-musikken.

– Da skal vi slå på stortromma og virkelig markere 2018 som Musikkorpsenes år, smiler han.

I løpet av kvelden vil KV-musikken, Kongsgårdmoen Skolekorps, Efteløt Musikkorps, Flesberg Skolekorps, Kongsberg Guttemusikkorps og Byorkesteret underholde fra scenen og det hele avsluttes med to heidundranes fellesnummer.

– Vi har utfordret ordføreren til å dirigere det ene stykket. Hun er jo utrolig sporty, så vi tror hun stiller opp, avslører han med et lurt glimt i øye.

Konserten støttes av Kongsberg Musikkråd og overskuddet fra konserten vil gå til byens skolekorps til innkjøp av nye instrumenter.

– Det gir en god følelse å kunne gi noe tilbake til skolekorpsene – de er jo rekruttene våre. De ser opp til oss. De er fremtiden.

– Det som også er veldig fint på denne konserten her, er at alle korpsene kommer. Alle vil jo gjerne ha nye medlemmer, og nå får folk muligheten til å høre og oppleve litt forskjellige ting, og korpsene en anledning til å vise seg frem.

– Så om du lurer litt på om korps er noe for deg, er det bare å komme og høre, oppfordrer han.

Samtidig ønsker de at styre og stell i kommunen ser hvilket engasjement som rører seg i musikkverdenen.

– Det her kommer ikke gratis. Dette koster både tid og penger, som legges ned i frivillig innsats, så vi er avhengig av støtte fra kommunen også. Det er jo et av bidragene til at Kongsberg kommer så høyt på lista på kåringer – fordi vi har et aktivt kulturtilbud.

En stor happening

Fra åpningskonserten i Musikkteatret i 2015. Foto: Bjørn Isaksen

Frode husker fortsatt den forrige gangen flere av korpsene delte den samme scenen sammen.

– Det var under åpningskonserten til Musikkteatret i 2015. Det var så utrolig moro, mimrer han ivrig.

– En ting var at vi var veldig mange, for da blir det flott lyd, men i tillegg var det en veldig flott arrangert åpning av teatret. Så det var en stor happening som alle snakket om etterpå – både små og store.

– Det er litt av den følelsen vi prøver å få til nå også, bare enda større, understreker han.

Dette blir nemlig første gangen alle korpsene er samlet.

– Så det blir en vanvittig flott og spennende kveld!

Laila Røise og Frode Kibsgaard Larsen. Foto: Anniken Tangerud

En stor familie

Frode har fått i oppgave å promotere konserten sammen med styremedlemmet Laila Røise.

Det skal ikke mye til for at de to engasjerte musikerne snakker engasjert om korps, korpsmusikk og korpskultur.

– Det har noe med samholdet og miljøet å gjøre. Du har fått en hobby som du er glad i. Samtidig tilbyr det noe til alle – fra det amatørmessige til det mer seriøse, forteller Frode.

– Etter hvert når du blir voksen, så blir det din greie. Da har du noe som du kan stikke avgårde på tirsdagskvelden på. Det er ditt.

– Samtidig har man alltid noe å strekke seg etter, det å lære noe nytt, øve inn nye ting. Det er veldig selvtilfredsstillende, sier Laila.

– Jeg synes også det er veldig gøy med marsjering på syttende mai. Det å vise seg fram, være en del av den flotte syttendemaitradisjonen vi har i dag. Det synes jeg er det aller beste, nesten. Det er helt fantastisk moro, smiler hun.

– For å ikke glemme den derran følelsen du har etter et vellykket arrangement. Den er god. Du blir så glad når du har levert noe bra, skyter Frode inn.

Er det avhengighetsdannende?

– Kanskje litt? ler de to.

– Man blir jo en del av mange i en sånn sammenheng. Det handler om å få til ting sammen. Det er veldig gøy. Her er alle er like viktige, og du er avhengig av at alle bidrar. Det er morsomt, sier de i kor.

11. november får de sjansen igjen. Ikke gå glipp av festkonserten og bestill billetter idag! 

Fra åpningskonserten til Musikkteatret i 2015. Foto: Bjørn Isaksen

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg