Kongsbergselskap doblet bemanningen

Bente Kongsgård og Sarah Myrseth Lamø jobber for å skaffe folk jobber i Kongsberg. Foto: Anniken Tangerud

Bente Kongsgård forteller om en optimisme i jobbmarkedet.

I fjor startet Bente opp rekrutterings- og bemanningsfirmaet Jobzones avdeling i Kongsberg og har siden den gang merket en oppsving i markedet av ledige jobber.

Faktisk har det gått så bra at hun nå etter sommeren ansatte en ny medarbeider for å vokse videre.

– Jeg startet opp i fjor alene, helt i ensomheten, og begynte med et tomt kontor, ingen kunder og ingen kandidater. Også har jeg jobbet meg fremover stein på stein, innleder Bente.

Sakte men sikkert gav det resultater og Bente sikret seg etter hvert masse oppdrag.

– Det har jo vært en tålmodighetsprøve, men jeg har jobbet bevisst på denne måten og har levert mange bra kandidater. Senest i går «mistet» jeg tre kandidater som forsvinner inn i faste stillinger fra nyttår. Da føler jeg at jeg gjør en meningsfull jobb, smiler hun varmt.

For Bente legger sjela si ned i arbeidet hun gjør.

– Jeg er opptatt av å levere så gode kandidater at næringslivet velger å beholde dem. Det tar mye tid, men etter sommeren så jeg at det var endel som måtte gjøres og at det var behov for mer hjelp.

– Samtidig er det jo ensomt å jobbe alene. Det er fint å ha en kollega på kontoret som man kan drøfte litt med, utveksle meninger og tanker med.

Skjebnen

Tilfeldighetene ville ha det til at Sarah Myrseth Lamø tok turen innom kontoret hennes på Kirketorget en dag. De to fant umiddelbart tonen og ikke lenge etter tilbød hun Sarah en fast stilling.

– Det å få en kollega for meg er veldig nyttig – på mange måter. Det er en ganske krevende bransje dette her, så nå kan vi opprettholde driven. Samtidig blir du ikke så sårbar.

– Jeg har jo folk som skal ut i jobb, og det har hendt jeg har brukt mannen min som hjelp. Så det å få en ny ansatt her er fantastisk. I tillegg er det ei bra dame også da, ler hun.

– Det er noen ganger du treffer mennesker du bare kjenner at du har kjemi med, legger hun til helhjertet.

35 år gamle Sarah har bodd i byen her i snart fem år.

– Jeg elsker Kongsberg og skal aldri flytte herfra! stråler Sarah og skryter ivrig av både idretts- og kulturtilbudene i byen vår, og ikke minst den vakre naturen.

– Jeg har ikke instruert henne altså! skyter Bente inn og ler.

Sarah er i utgangspunktet en gründer, har jobbet i bemanning tidligere, og har også drevet en butikk før. I Jobzone Kongsberg vil hun ha blant annet ha ansvaret for å løse oppdrag og markedsføre avdelingen.

– Mye handler også om å få en helhetlig tankegang rundt dette med å bli mer synlige. Vi dekker jo hele Numedal, Notodden og Bø i tillegg til Kongsberg. Så det er et ganske stort område å dekke, forklarer Bente.

– Jeg har mye energi som må ut og ønsker å jobbe med noe jeg er engasjert i, og det får jeg muligheten til her, forteller Sarah.

Sammen skal de nå ta mer aktivt i bruk sosiale medier og øke publisiteten rundt det de gjør.

– Det blir en del aktiviteter fra oss fremover. Så vi skal nok bli ganske synlige i Kongsberg. Selv om jeg har vært her i ett år, tenker jeg fortsatt at jeg er nykommeren i Kongsberg, sier Bente.

– Jeg tror det finnes ganske mange der ute som ikke veit at vi er her i byen. Og vi er tross alt det tredje største bemanningsselskapet i Norge – og det eneste som er norskeid. Det er ganske bra.

– Det er et ressurssterkt og seriøst selskap og derfor mener jeg at vi har en god forutsetning for å finne gode kandidater.

Da vi spør Bente hva hun synes er det beste med jobben hennes, blir hun tydelig rørt.

– For meg så er det viktig å ta det samfunnsansvaret jeg føler at vi skal ta. Det handler om å hjelpe folk i jobb. Min drivkraft er det å få en person i jobb som kanskje har stått utenfor arbeidslivet i mange år.

– Da gjør du noe kjempeviktig for samfunnet og ikke minst den personen.

Spesielt det å kunne hjelpe ungdommen står hennes hjerte nært.

– Hvis du står der i begynnelsen av tjueåra og kanskje av ulike grunner har havnet utenfor, og du får de igang, synes jeg det er fantastisk. Det handler om å se personen og la de få føle mestring.

Siden Jobzones avdelinger driftes av lokalkjente, kan Bente legge mye av kontorets verdigrunnlag selv.

– For meg så er det viktig å ha de myke verdiene som rettesnor. Det er ikke bare profitt som skal drive oss. Du skal se menneskene bak og brenne for dem.

Ønsket er å være et sted som kan være mer enn bare en jobbformidler.

Det ser man også i hvordan Bente opererer. Hun har en unik kontakt med kandidatene og har til og med fulgt de opp med å hente og levere de på arbeidsplassen.

– Det handler om å bry seg, understreker Bente.

I januar skal de ha en åpen dag for vikarene deres hvor de hjelper de med blant annet CVen og det å lage en videopresentasjon.

– Vi er spent på hva denne vinteren vil bringe. I alle fall hvis vi tar utgangspunkt i hva vi har fått til frem til nå. Vi skal bli dobbelt så aktive og ha det dobbelt så moro! avslutter de to glødende i kor.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg