Akari styrker sitt engasjement i lokalsamfunnet og blir samarbeidspartner med Kongsberg Miners.

– Basketball-laget Kongsberg Miners har lenge markert seg som en positiv og viktig bidragsyter til både bredde- og eliteidretten i byen. De er med på å «selge Kongsberg» noe som er viktig for Akari og 3600.no. Derfor ønsket vi å bidra til at de får styrket dette arbeidet, forteller Simen Ljøterud, daglig leder i reklamebyrået Akari, til 3600.no.

– Det handler om å støtte utøverne og ildsjelene i Miners som står på hver eneste dag for å gi barn og unge gode forbilder, gode oppvekstvilkår og gleden med idrett, understreker han.

Akari har samtidig laget en rekke filmer for andre sponsorer av Miners, som for eksempel bilSpiten – som er et av lagets hovedsponsorer. Se en av filmene her:

Verdifullt samfunnsengasjement

Kongsberg Miners og basketballen i byen har i en årrekke hatt en solid forankring i lokalsamfunnet.

Basketball-laget skaper en livskraft i byen og engasjerer seg sterkt i nærmiljøet, ikke minst gjennom skolebasketprosjektet som omfatter alle skolene i byen.

I skolebasketprogrammet er nettopp samhandling, mestringsfølelse og gleden med idrett i fokus og prosjektet representerer Miners aktive og verdifulle samfunnsengasjement i nærmiljøet, spesielt for barn og unge.

Saken fortsetter under bildet.
For Øivind er basket en livvstil. Foto: Magnus Bjørnnes

– Det er veldig givende for oss å nå frem til barn og unge og lære de å spille basketball, forteller Øivind Lundestad, daglig leder ved Kongsberg Miners.

– Slike prosjekter betyr mye for både klubben, spillerne, idretten vår og ikke minst byen, poengterer han.

Kongsbergkaren Lundestad har spilt basket siden han var 7 år gammel og er en virkelig pådriver som lever og ånder for idretten sin.

Når dette er noe jeg kan dele med andre, så er det en drømmejobb. Som lag prøver vi så godt vi kan å representere Kongsberg, både på arrangement og i forhold til hvordan vi ønsker å fremstå som klubb. Vi reiser rundt i land og strand med laget vårt og byen vår på brystet, forteller han stolt og understreker hvor godt han synes Akari er forenelig med lagets verdier.

– Akari brenner for Kongsberg og tar et tydelig samfunnsansvar. Hver dag jobber de for å formidle den stoltheten de har for byen og bidrar til å gjøre byen vår enda litt bedre. Derfor er vi stolte av at de er vår nye samarbeidspartner, forteller han.

Samarbeidsavtalen som ble signert nå i desember innebærer at Akari blant annet vil levere alt av foto og video for Miners og bidra til markedsføring av klubben i sosiale medier.

Både bildene av spillerne, intro av spillerne og introfilmen av Miners er produsert av Akari.

– Samarbeidet med Akari gjør at Miners knytter til seg en kompetanse på foto og video som bidrar til mer profesjonell markedsføring og arrangement. Vi setter stor pris på deres bidrag til klubben, avslutter Øivind varmt.

Se introfilmen laget av Akari her:

 

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg