– Kongsberg er kjempeviktig for Norges fremtid

Kom på besøk til Kongsberg og Innovasjonsloftet. Rebekka Borsch (t.v.), Vidar Solli og Trine Skei Grande.  Foto: Anniken Tangerud

Vidar Solli hadde gleden av å ønske Trine Skei Grande velkommen til Innovasjonsloftet torsdag 29. juni.

Sammen med flere Venstrepolitikere fra Buskerud fikk Grande høre hva Kongsberg gjør innen nyskaping og vekstbedrifter.

Vidar Solli, Prosjekt- og forretningsutvikler hos Kongsberg Innovasjon, holdt en engasjerende introduksjon om initiativet og hva som skjer på loftet og Grande er selv klar over at Kongsberg er en viktig brikke i tiden som kommer.

Norge skal gjennom en stor omstilling hvor vi skal skape tusenvis av nye arbeidsplasser. Mange av disse må være veldig teknologiske. Skal vi klare å henge med i den internasjonale utviklingen av teknologi-arbeidsplasser, så er byer som Kongsberg kjempeviktige, forteller Grande.

Da vi spør Vidar Solli hva Kongsberg gjør riktig, kommer svaret umiddelbart. 

– Det er viktig å ha både langsiktig og kortsiktig perspektiv på nyskapning og vekst. I Kongsberg har vi derfor utviklet arenaer og initiativer for å sikre at vi får frem nye generasjoner med entreprenører og gründere samtidig som vi ivaretar behovene til oppstartsselskaper og etablert industri, understreker Prosjekt- og forretningsutvikleren.

Hvordan jobber dere for å gjøre den enda mer attraktiv for nyskapende bedrifter og grundere?

– Innovasjonsloftet er en arena hvor vi ønsker knytte uformell kontakt mellom unge nysgjerrige mennesker, studenter, gründere og oppstartselskaper for å skape noe større enn hver enkelt kan på egenhånd, poengterer Solli.

Trine Skei Grande ser også hvor viktig denne jobben er. 

Kongsberg er kjempeviktig – både som et senter og et nav – for utviklingen av nye arbeidsplasser, ny teknologi og det som er fremtiden for Norge – og ikke minst alle de mulighetene som ligger i fremtiden! avslutter hun.

Kongsberg Innovasjon er Norges fremste industribaserte inkubator og innovasjonsselskap for utvikling og industrialisering av teknologi. Les mer her. 

Storstilt besøk. Rebekka Borsch (t.v.), Vidar Solli og Trine Skei Grande utenfor Innovasjonsloftet 29. juni, 2017.  Foto: Anniken Tangerud

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg