– Det er muligheter der ute, du trenger bare noen som kan sette deg på rett spor!

Merete Hamre startet et nytt kapittel i livet sitt.

I Storgata 8 ligger Kongsberg karrieresenter. De tilbyr karriereveiledning til alle som ønsker å oppnå en bedre balanse i hverdagen, endre karriere eller ta videre utdanning. En Karriereveileder kan hjelpe deg å planlegge utdanning og yrkeskarriere ut fra evner og interesser, muligheter og eventuelle arbeidshindringer i din livssituasjon.

Merete Hamre (41) tok kontakt med Kongsberg karrieresenter i 2013. Hun hadde lenge tenkt at hun ønsket en forandring, men var usikker på hva hun burde fokusere på.

– Karriereveilederen har gitt meg muligheten til å sette i gang denne prosessen med å tenke litt utenfor boksen, motivere og få en bekreftelse på at man stiller med mye mer enn det man tror selv. Erfaring i livet blir satt i fokus og man innser at man har muligheter fremfor begrensinger, forteller Merete Hamre.

En karriereveiledning er en eller flere samtaler med en profesjonell veileder, som vil bevisstgjøre deg i forhold til de valgene du står ovenfor. Veilederen vil gjennom samtale og bruk av kartlegginger være en støttespiller i prosessen mot å velge et yrke eller en utdanning.

Tilbudet hos Kongsberg karrieresenter er gratis, og de har flere dyktige veiledere tilgjengelig. Trenger du en sparringspartner, der du kan lufte tanker, finne ut av muligheter, kartlegge kompetanse etc, ta kontakt med en karriereveileder på Kongsberg karrieresenter. Send en mail til karrierevert.kongsberg@karrierebuskerud.no eller ring 31003670/ 31003671. Kongsberg karrieresenter holder til i Storgata 8 på Kongsberg.

Følg Kongsberg karrieresenter på Facebook 

Merete sier hun ikke ante at karriereveiledning også handlet om så mye mer enn bare jobb.
– Det handler om å se mennesket, se en helhet og skape en balanse. Livet handler mye om jobb. Det er mange timer som går med av dagen der, men fokuset må jo også være på familie, helse og personlige interesser. Det å få en vinkling fra noen utenfor sin nærmeste omkrets var utrolig lærerikt og en øyeåpner for meg, forteller Merete.

For Merete ble valget en ny jobb, ettersom hun ikke var fornøyd med oppgavene hun hadde i sin daværende stilling.

– Kartleggingen som ble gjort, ga meg et tydelig og konkret svar på hvor gapet på avvik lå. Hos meg var det definitivt jobb, sier Hamre.

– Karriereveilederen gav meg ny kompetanse til å gå videre, bevisstgjøring av mine egenskaper, erfaringer, sterke sider og personlighetstrekk. Veiledningen er en prosess som gjør at man modnes i tankegangen og setter ting i system.

– Karriere betyr ikke nødvendigvis en høyere stilling, men ny kunnskap om utdanningsmuligheter, egen utvikling og kompetanseheving. Alle disse elementene gjør at jeg nå stiller sterkere i jobb markedet, og ikke minst – jeg har blitt mer selvsikker. På grunn av veiledningen jeg har fått, tok jeg steget med å begynne på videreutdanning ved siden av jobben. Dette i et felt jeg ikke har erfaring i fra før, men syntes var spennende Jeg har også gått opp som privatist i et fag på bakgrunn av jobberfaring, og jeg har nå snart et fagbrev – i tillegg til videreutdanning på høgskolen i Bergen. Muligheten til å ta et fagbrev på bakgrunn av tidligere erfaring var det karriereveileder som så, forteller Merete Hamre.

Nå har hun nettopp begynt i en ny jobb innen HR og personaladministrasjon og får brukt videreutdannelsen sin. Dette stortrives hun med.

– På grunn av karriereveiledning har jeg funnet frem til noe som passer meg, min trivsel og hva som er forenlig med mitt familieliv. Poenget her er at veiledningen er så mye mer enn karriere. Det handler om alle disse nyansene som gjør at hverdagen fungerer. Balanse, verktøy, motivasjon, selvinnsikt, bekreftelse og «guts» til å gjøre det magefølelsen sier. Det er muligheter der ute, du trenger bare noen som kan sette deg på rett spor. Det kan karriereveilederen på Kongsberg karrieresenter hjelpe deg med!

3600.no

Se alle innlegg