Den 6. april 2019 avholdes det et veldedighetsløp i Kongsberg.

Løpet arrangeres av årets avgangselever på Kongsberg videregående skole og formålet er å samle inn penger til Mental Helse Ungdom.

I midten av mars annonserte TechnipFMC at de stiller med deltakere under løpet. Samtidig utfordret de Kongsberg Gruppen til å delta.

Torsdag 4. april kunne Helene Strøm Bergset, kommunikasjonsrådgiver ved Kongsberg Gruppen, avsløre at de stiller med hele 19 deltakere.

Helene kan fortelle at de gleder seg stort til løpet.

– Vi ønsker å delta på veldedighetsløpet fordi mental helse er et viktig tema for oss, samt at vi ønsker å vise vår støtte til dette fantastiske tiltaket Kongsbergrussen har satt i gang. Vi har fått en enorm respons fra ansatte som ønsker å være med å løpe på lørdag, og vi gleder oss! smiler hun.

Personlig synes hun et initiativ som dette er veldig viktig.

– Jeg synes dette er et utrolig bra infinitiv. Mental helse er et tabu tema å prate om, og det burde det absolutt ikke være. I dag blir mange unge eksponert for mye press gjennom blant annet sosiale medier, og dette kommer det til å bli mer av i fremtiden, understreker hun.

– Et initiativ som dette kan vise unge at mental helse ikke er noe man må skjule, og at man kan få mye støtte om man velger å snakke om det.

Det er mange i Kongsberg Gruppen som har barn i ungdomsalderen, derfor blir det også en hjertesak for foreldrene å vise at de engasjerer seg.

– Det har samtidig blitt en intern greie om å løpe flest mulig runder nå, så konkurranseinstinktet er sterkt. Vi gleder oss til lørdagen, avslutter hun.

Del og lik!
  • 188
  •  

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg