Kongsberg Gruppen tar utfordringen

Skal løpe for Mental Helse Ungdom. Fra venstre: Anita Moen Heisholt, Léa Helén Bajay, Jørgen Storløkken Hammelbo, Helene Strøm Bergset. Foto: Anniken Tangerud

Den 6. april 2019 avholdes det et veldedighetsløp i Kongsberg.

Løpet arrangeres av årets avgangselever på Kongsberg videregående skole og formålet er å samle inn penger til Mental Helse Ungdom.

I midten av mars annonserte TechnipFMC at de stiller med deltakere under løpet. Samtidig utfordret de Kongsberg Gruppen til å delta.

Torsdag 4. april kunne Helene Strøm Bergset, kommunikasjonsrådgiver ved Kongsberg Gruppen, avsløre at de stiller med hele 19 deltakere.

Helene kan fortelle at de gleder seg stort til løpet.

– Vi ønsker å delta på veldedighetsløpet fordi mental helse er et viktig tema for oss, samt at vi ønsker å vise vår støtte til dette fantastiske tiltaket Kongsbergrussen har satt i gang. Vi har fått en enorm respons fra ansatte som ønsker å være med å løpe på lørdag, og vi gleder oss! smiler hun.

Personlig synes hun et initiativ som dette er veldig viktig.

– Jeg synes dette er et utrolig bra infinitiv. Mental helse er et tabu tema å prate om, og det burde det absolutt ikke være. I dag blir mange unge eksponert for mye press gjennom blant annet sosiale medier, og dette kommer det til å bli mer av i fremtiden, understreker hun.

– Et initiativ som dette kan vise unge at mental helse ikke er noe man må skjule, og at man kan få mye støtte om man velger å snakke om det.

Det er mange i Kongsberg Gruppen som har barn i ungdomsalderen, derfor blir det også en hjertesak for foreldrene å vise at de engasjerer seg.

– Det har samtidig blitt en intern greie om å løpe flest mulig runder nå, så konkurranseinstinktet er sterkt. Vi gleder oss til lørdagen, avslutter hun.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg