På egne bein

Odd Kittelsen er solist med Kongsberg Byorkester. Foto: Bjørn Isaksen
Odd Kittelsen er solist med Kongsberg Byorkester. Foto: Bjørn Isaksen

Kongsberg Byorkester inviterer til konsert i Kongsberg Musikkteater søndag 6. november – helt uten støttespillere.

– Det blir en konsert med solister fra egne rekker, sier Odd Kittelsen, som selv skal i ilden med 2. sats av Mozarts klarinettkonsert.

– Det er et musikkstykke de fleste kjenner, så fallhøyden er stor. Men jeg har øvd og gjør så godt jeg kan, smiler Kittelsen.

Kongsberg Byorkesters nettsider

I tillegg til Odd Kittelsen på klarinett, får vi også høre Dag Kolstad på tenorsaxofon. Kolstad skal spille et stykke av den argentinske komponisten Astor Piazolla (1921-1992), en komposisjon originalt skrevet for bandoneon (en type trekkspill).

Piazolla er kjent som skaperen av en ny tangostil kalt «tango nuevo» – en stilart som kombinerer elementer fra jazz og klassisk musikk.

Følg Kongsberg Byorkester på Facebook

Publikum får også servert den norske folkevisa Blåmann, Blåmann bukken min (Tekst: A.O.Vinje/melodi: Anne Haavie) fra 1850  – med Kjeld Erik Rasmussen på eufonium.

facebook_event_326444437720897– Det blir en veldig variert konsert – rett og slett noe for enhver smak, sier Kittelsen, som gleder seg til å spille i Kongsberg Musikkteater førstkommende søndag.

– Det er et fantastisk lokale å spille i. Lydmessig er det absolutt noe av det aller beste – etter min mening.

Kongsberg Byorkester ble stiftet 24. oktober 1919, og nærmer seg altså 100 år. Odd Kittelsen fremhever korpsets ambisjoner.

– Byorkesteret har alltid hatt store musikalske ambisjoner. Målet er hele tiden at musikerne skal blir bedre og at korpset skal bli bedre. Hvert år jobber vi mot NM og ønsket om å utvikle oss musikalsk.

I august fikk Kongsberg Byorkester ny dirigent. Det blir spennende å se hva han har gjort med korpset de siste månedene.

– Tomas Carstensen er utrolig dyktig, forteller Kittelsen. 

– Jeg synes vi låter bedre allerede. Det er ikke til forkleinelse for tidligere dirigenter, men det kommer ofte litt ny energi inn i laget ved bytte av trener. Det tror jeg publikum kan høre på konserten på søndag.

I tillegg til Mozart, Piazolla og Haavie, får vi også høre musikk fra komponister som Camille Saint-Saëns, Gustav Holst, Chick Corea og flere.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg