– Kongsberg åpner alltid armene for oss

Cover Me spilte på EnergiMølla lørdag kveld.

“Kongsberg åpner alltid armene for oss”

Band: Cover Me

Hvor: EnergiMølla
Når: Lørdag 17. juni, 2017
Publikum: Nesten fullt hus

 

Det var en varm junikveld lørdag 17. juni, og det var igjen klart for å ta i mot Håvard Bakke og hans band – Cover Me – en tribute til Bruce Springsteen.

Konseptet er enkelt, 30 låter, om lag tre timers spilling med fremførelse og energi så tett opp mot originalen som de klarer – og vi ble ikke skuffet!

Det åpnes sterkt med The Rising, Prove it all Night, We take Care of Our Own og The ties That Bind, før Bakke forteller litt fra scenekanten.

Cover Me har spilt i 11 år og Kongsberg åpner alltid armene for oss. Vi spiller musikk av Springsteen, vi spiller mye variert og vi graver dypt ned i posen av hans store utvalg, forkynnes det før de drar frem High Hopes – tittelsingelen fra Springsteens nyeste album fra 2014.

Kjempestemning både på scene og i sal. Foto: Mari B. Hole

Sitteplasser oppe rettferdiggjør ikke passivitet, dundres smilende det fra scenen.

Ingen slipper unna og stemningen piskes opp før de spiller Tunnel of Love, til stor jubel.

Dette er siste konserten vi spiller på et år, og «no pressure», men dere er utslagsgivende på om vi fortsetter videre, sier Bakke med et glimt i øye.

Midtveis i settet spilles Ghost of Tom Joad – en rolig skildring av hvordan livet ikke alltid tilsvarer den Amerikanske drøm. Det bes med formodning om at publikum roer ned, men blodet er ved kokepunktet – stemningen kan ikke temmes. Vi var definitivt klare for å dra denne herligheten av en kveld til nye høyder!

Det nærmer seg slutten i det bandet drar i gang med Born to Run – Springsteens signatur!

Det var varmt, svett, deilig og rungende i et lite lokale nede ved Numedalslågen og ikke i Madison Square Garden hvor Springsteen er kjent for å sette publikum opp mot veggen, tømme alle energi-lagrene, presse ut siste skrik og forlate tilskuerne i ekstase – det var i Kongsberg – og vi forlot åstedet med samme ekstase.

Teknologibyen har fått ryggraden ristet og er gjenopplivet for å ta fatt på sommeren 2017 – jazzen står for tur, vi teller ned!

3600.no

Se alle innlegg