Knutehytta rives – bygger gigantprosjekt til 800 mill.

Knutehytta forsvinner og skal skal erstattes av «Sølvpilen Panorama» – et hypermoderne kompleks med 300 fritidsleiligheter, hotell og asylmottak.

Det er rådgivningsfirmaet «HSJH» (Hoff, Sembsmoen, Jarnæs og Hoel) som står bak utbyggingsplanene på Knuten.

– Dette bør ikke være spesielt kontroversielt, skriver «HSJH» i en pressemelding,
– Området er allerede sterkt preget av menneskelig aktivitet. Helt siden 1600-tallet har kommersielle interesser utnyttet Knuten og Sølvverksåsen for økonomisk vinning. Hele området er gjennomhullet av gruver og stoller. Dammer, renner, slagghauger og dritt ligger forlatt, Ingen tok ansvar og ryddet opp etter flere hundre år med gruvedrift, skriver «HSJH».

KnutepanoramalitenKnutehytta må vekk
– Knutehytta ble satt opp i 1929, og de aller fleste forstår at denne tømmerkoia er håpløst umoderne i 2016. Vi skulle gjerne beholdt den som et minne, men det er rett og slett ikke plass. «Sølvpilen Panorama» har en grunnflate på 1.700 kvadratmeter og bruker all tilgjengelig plass. Sånn er det bare, skriver «HSJH».

Sachsen blir parkeringsplass
Veien mellom Sachsen og Knutehytta blir stengt for vanlig trafikk – heretter må alle parkere på Haus Sachsen. Planen er at de gamle byggene jevnes med jorden, før hele området asfalteres og gir plass til 1.500 biler.
– For at alle skal få muligheten til å stikke innom nybygget på Knuten en lørdag eller søndag, så vil det bli innført 2-timersparkering med parkeringsskiver. To timer er mer enn nok til å gå tur/retur og ta en kaffe, står det i pressemeldingen.

Byggingen starter i juni
Så fort snøen forsvinner, forsvinner også Knutehytta. Byggingen av «Sølvpilen Panorama» starter i løpet av sommeren og skal etter planene stå ferdig i desember 2018. Forhåndssalget av leilighetene er allerede godt i gang.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg