Klart for vinterens latterbombe på Sølvsalen

Kari Anne Eig Akervold og Anine Bøe Johnsen.

Det er duket for lattervekkende ablegøyer, slående replikker, uttrykksfulle minespill, sprudlende skuespill når åtte skuespillere fra Kongsberg Teaterlag entrer scenen i klassikeren «Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe».

Premieren finner sted onsdag 13. februar

Tekst: Arve Fretheim

Lystspillet ble spilt for fulle hus i Oslo på 1960-tallet, men er kanskje mest kjent fra Knut Bovims film med Aud Schønemann og Arve Opsahl i hovedrollene.

I Kongsberg Teaterlags oppsetning er det Kari Anne Eig Akervold og Tommy Johansen som leker og sprudler i de samme rollene.

Kari Anne Eig Akervold og Anine Bøe Johnsen. Foto: Kongsberg Teaterlag

Handlingen foregår i London rundt 1980, hvor rengjøringshjelpen Lilly Piper oppdager et lik på direktør Marshalls kontor. Hun kontakter politiet, men når en febersyk politiinspektør Harry Baxter dukker opp, er liket forsvunnet. Slikt blir det problemer av. Undersøkelser og forhør blant kontorpersonalet blir iverksatt, og dermed er det hele i gang.

Foruten de to hovedrollene er det seks andre roller.

Den bryske direktør Marshall og hans utro kone Claire, den pripne frk Selby, den utagerende blondinen Vickie , den sjarmerende herr Westerby  og ikke å forglemme den lettere naive politibetjent Goddard. Disse karakterene spilles henholdsvis av Knut Kolberg, Unni Bjertnes, Kjersti Weeden, Anine Bøe Johnsen, Fredrik Røer Andersson og Åshild Grande-Berg.

Regissører for forestillingen er Morten Løvdahl og Arve Fretheim. Produsent er Diane Hansen og Anders Hansen står for lyd og lyd.

Forestillingen spilles i Sølvsalen den 13., 14., 15., 16. 19. og 20. februar. Alle forestillingene kl. 1900

Gå for all del ikke glipp av denne latterbomben!

3600.no

Se alle innlegg