Klare for årets kreftaksjon

Kongsbergrussen tar ett krafttak mot kreft. Foto: Emilie Kampen Kolberg

Merete Midtgard Bakken (18) leder årets Krafttak mot kreft i Kongsberg.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens landsomfattende bøsseaksjon for kreftsaken, og i Kongsberg har det i en årrekke vært avgangselevene ved Kongsberg videregående som har hatt ansvaret for aksjonen.

I 2017 samlet de inn 138.951 kroner på én dag!

Hvert år går pengene de samler inn til forskjellige type formål som omhandler kreft, og i år går midlene til forskning på krefttyper med lav overlevelse.

Merete Midtgard Bakken har selv opplevd kreft på nært hold flere ganger. Det gjør at hun engasjerer seg sterkt i årets aksjon.

– Jeg har mistet både oldefaren min og onkelen min til kreft. I tillegg hadde bestefaren min det, men han ble heldigvis frisk! deler 18-åringen.

Det er ingen tvil om at Merete gjør en stor og viktig jobb. Samtidig er det lett å bli påvirket av det man holder på med.

Det hun synes er mest urettferdig med kreften er at den tar livet til så mange fantastiske mennesker så altfor tidlig.

– Kreft bryr seg ikke om du er ung eller gammel, om du lever sunt eller usunt. Ingen fortjener å bli rammet av kreft, men altfor mange blir det.

På spørsmålet om hvorfor hun valgte å ta på seg det store ansvaret det er å organisere krafttak mot kreft-aksjonen i Kongsberg, svarer Merete at hun alltid har hatt lyst til å jobbe som frivillig for en god sak.

– Her fikk jeg jo en gyllen mulighet.

Hun fortsetter med å fortelle at det har vært veldig spennende å ta på seg en slik oppgave, blant annet fordi både hun selv, og resten av komiteen hun jobber med, har vært avhengig av at andre folk melder seg frivillig til å gå med bøsser.

Tirsdag 12. mars er datoen for årets bøsseaksjon hvor russen går dør til dør for å samle inn penger.

– Vi håper folk vil ta godt i mot oss, sier Merete.

Samme dag sitter Merete og resten av komiteen og koordinerer bøssebærerne på Maurits Hansen-bygget til Kongsberg videregående skole.

– Og det er fremdeles ikke for sent å melde seg frivillig som bøssebærer! understreker hun.

For å bli bøssebærer sender du en SMS til 2277: Bøsse 421086 Fullt navn Eksempel: Bøsse 421086 Ola Nordmann.

Fakta:

Kreftforeningen jobber for å forebygge og bekjempe kreft samt bedre livskvaliteten for pasienter og pårørende.

I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

Siden de første bøssebærerne gikk fra dør til dør i 2006 er det blitt samlet inn over 300 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft.

Kilde: Kreftforeningen.no

3600.no

Se alle innlegg