Er klar for den prestisjefylte Paul Mccartney-skolen!

Anja Nord Aas Sand har klart å komme igjennom nåløyet ved The Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA) også kjent under Paul Mccartney-skolen.

«Hvis jeg klarer å lage et levebrød ut av å spille og skape glede og opplevelser for meg selv og andre, da har jeg nådd suksess!» 

Til tross for sin unge alder av 20 år, har Anja spilt slagverk i 13 år. Det hele begynte i skolekorpset i Flesberg. Der i fra ble det trommesett, musikklinje i Kongsberg, musikk folkehøgskolen Trøndertun og er nå klar for LIPA. Vi har derfor snakket litt med Anja om hvordan dette gikk til, og eventyret som venter.

– Hva fikk deg til å velge dette instrumentet? Da jeg begynte i korpset kunne jeg velge hvilket instrument jeg ønsket, så jeg deltok på åpen dag på Lampeland og fikk prøve alt fra althorn til fløyte. Da dagen var omme, så sa jeg at jeg ikke ville begynne i korpset med mindre jeg fikk spille trommer eller Tuba! En tuba for en 7 åring er kanskje ikke så lurt i og med at den er tyngre enn barnet selv – så da ble det trommer!

Hvilken retning har du valgt? Jeg utforsker fortsatt hvilken retning jeg vil gå. Jeg har vært borti alt fra Klassisk slagverk til latin. Jeg er litt interessert i alt! Det jeg ønsker nå er å fortsette å utvikle meg og bli enda mer allsidig trommeslager. Jeg er blitt veldig inspirert av Rush, Toto, Muse, Alter Bridge, Red Hot Chilli Peppers og ikke minst Arctic Monkeys, er noen få av mine forbilder. Rytmisk og groove messing er alle disse bandene utrolig fengende og alle har et eget utrykk. –Jeg ser veldig etter groove og sound samt så må de være nyskapende! Forteller Anja entusiastisk.
– Hvordan ble du plukket ut til opptak ved LIPA? Det ble holdt flere auditions i Norge. Vi så heldige at de kom innom på Trøndertun folkehøgskole i februar – der jeg var elev. Jeg hadde ikke tenkt meg til LIPA, man tenker «det klarer jeg aldri!»  Men uansett så stilte jeg på audition likevel – det er jo god trening. Så da jeg stite på audition var jeg ikke nervøs i det hele tatt, siden uansett ikke skulle inn. Sikkert derfor det gikk så bra, sier Anja med glimt i øyet.

Hva ville du sagt til Paul Mccartney om du møtte han?
Da tror jeg hadde spurt om han ville jamme litt i studio!

-Hvordan tror du tiden i Liverpool vil bli? Tror det blir tre av de beste årene i mitt liv. Gleder meg til å jobbe med det jeg elsker å drive med. Ikke minst skape kontakter og venner for livet!

Hva ønsker du for fremtiden? Det eneste jeg ønsker er å drive med musikk. Hvis jeg klarer å lage et levebrød ut av å spille og skape glede og opplevelser for meg selv og andre da, har jeg nådd suksess! 

3600.no

Se alle innlegg