Klar for åtte Springsteen-konserter på to måneder!

Det er en kjensgjerning at jeg står med begge beina i Springsteen-leiren og er i kategorien ”blodfan”.

De ni siste årene har det blitt 18 konserter både i Norge, Europa og USA. Jeg kan jo kanskje innrømme at det har tatt litt overhånd når man har et eget rom hjemme fylt med Springsteen-greier, blogg og et par- tre handfuller med diverse tatoveringer relatert til han. En av disse er blant annet en bil på låret – ja, jeg har også leid samme bilen og kjørt over 500 mil i Sørstatene for å få med meg fire av hans konserter. Det må nevnes at jeg var såpass freidig under en konsert i Raleigh at jeg ga Springsteen en real klask på baken!

mari2Da det ble annonsert at Bruce skulle legge ut på en europaturné nå i sommer, var jeg ikke sen om å banke noen kjappe planer. Det må også nevnes at det er så mye mer enn bare konsertene som gjør at jeg reiser aleine ut på det her. Jeg har fått venner fra hele verden som en har vært med i flere år og reist sammen med. Det er blitt mange gode historier og vennskap – så det er ingen tvil om at det blir fest og moro i tillegg til «nerding» på høyt plan.

Da jeg skulle legge opp ruta for The River Tour ble det fort klart at begrensninger ikke er min sterke side. Det som i utgangspunktet bare skulle være tre konserter ble i hetens øyeblikk til fem, og fem ja de ble til åtte!

Førstkommende torsdag braker det løs med avspark i Dublin den 27. mai. Det å se Springsteen i Irland er helt unikt, så da det ble annonsert et show til i Dublin ble selvfølgelig oppholdet utvidet, så neste konsert er den 29. mai. Dublin er grunnlagt av vikinger – og godt ut i en noe fuktig lørdagskveld i påsken var det selvfølgelig en knakende god ide å gå til innkjøp av vikinghjelm og stort norsk flagg – lenge leve netthandel. Så nå må vel Dublin erobres?

Deretter går turen til Coventry med konsert den 3. juni og buss ned til London for å få med meg moroa på Wembley den 5. juni.

Så blir det et lite avbrekk før jeg vender nesa mot Gøteborg den 27. juni for å høre om myten stemmer; at Springsteen er best hos svenskene! Er det mulig?

Så står Norge for tur på Ullevaal den 29. juni, før det er tilbake til Gøteborg den 23. juli nesten en måned senere. Av en eller annen grunn har Norge og Sverige for første gang satt opp billetter på første rad på Ullevaal og Ullevi. Jeg var litt i harnisk over opplegget, men moralen til side; disse måtte jeg få tak i! Jeg gravde litt dypt ned i lommeboka, men det er tross alt billigere det enn å bruke opp til fem dager i kø for å komme først – noe jeg faktisk har gjort tidligere.

Det blir nok ikke noe første rad i år utenom de tre konsertene der jeg har betalt for det – Europa har rett og slett tatt helt av i år. I Madrid var det 150 i kø tre dager før konserten, så her sikter jeg på en litt mer avslappet tilnærming.

Hele moroa avsluttes på norsk grunn i Frognerparken den 28. juli – og om du vil følge litt med på galskapen kommer jeg til å skrive noen reisebrev som legges ut her på 3600.no – jeg lover og ikke slå på filtret!

mari3

3600.no

Se alle innlegg