Klær til å bli glad av!

Våppi, smak litt på det navnet. Det er et navn med lystig klang eller hva? Selv får jeg assosiasjoner til Pippi, og når jeg møter Jeanette og klærne hennes skjønner jeg hvorfor.

Av Siw Torsteinsen

Jeanette Eriksen står bak klesmerket Våppi. Foto: privat.

Jeanette Eriksen står bak dette fargerike klesmerket og hun holder til på Skollenborg i Kongsberg. Opprinnelig er hun fra Tromsø, men det er ikke mye dialekt igjen å spore hos denne utadvendte dama. Men så har hun også bodd mange år i Kongsberg etterhvert. Hun flyttet hit i fjerde klasse på barneskolen og har trådd ungdomsårene her i byen.

– Selv om det ikke er mye dialekt igjen, så merker du godt at jeg er nordlending når du blir kjent med meg, ler Jeanette.

– Jeg kan være nokså direkte blant annet, det er en del av min væremåte.

Til daglig jobber hun på Fornebu og pendler ut av byen, og har to dager med hjemmekontor. En jobb hun begynte i da hun bodde i Tromsø, hvor hun byttet avdeling til Fornebu da hun og datteren flyttet nærmere familie for fem år siden. Hun stortrives i jobben og har de beste kollegaene i hverdagen. Men selv om hun trives godt her i byen er det fortsatt i nord hjertet hennes er.

«Jeg tenker at alle kan gå i kjoler, så derfor lager jeg skikkelige gladkjoler til damer i alle størrelser»

Kjoler til å bli glad av

Hobbyen hennes, som hun sier, er å sy kjoler. En hobby som ikke tar så rent lite tid, og når jeg hører om produksjonen hennes, så høres det mer ut som en solid deltidsjobb. Som hun jo også drømmer om at det skal bli på sikt. Mer om det senere.

– Tidligere gikk jeg aldri i kjoler forteller Jeanette.

– Jeg har aldri vært lita, og følte vel egentlig ikke at jeg kunne gå i så mye annet enn klær hvor jeg gjemte meg litt bort. Men etterhvert som jeg har blitt eldre, så har jeg begynt å gi litt mer f.. for å være ærlig, ler hun.

– Jeg tenker at alle kan gå i kjoler, så derfor lager jeg skikkelige gladkjoler til damer i alle størrelser, smiler hun.

Jeanette med et utvalg av Våppi kjoler. Foto: Siw Torsteinsen.

Og det er kjoler som en blir både glad av å se på og ved å lese de små ordtakene på hver enkelt kjole, som er typisk for en Våppi kjole. Som for eksempel: enten går det bra, eller så går det over, gjør mer av det du elsker, det ordner seg for snille jenter eller bra nok.

Kjoleparties

Sammen med sterke farger får du det Jeanette kaller for gladkjoler, og de sys i størrelsene 36 – 56. Det er hverdagskjoler hun lager, og de skal være behagelige å ha på seg. Alle kjolene designes og sys av henne selv.

Kjolene selges mye via Facebook og nettsiden hennes, men også via kjoleparties som hun deltar på ca. en gang i måneden. Er det i fornuftig avstand og nok deltakere pakker hun bilen full av kjoler og tilbehør som matcher kjolene, og møter glade damer.

Jeanette lager også tilbehør som disse. Foto: privat.

– Det er alltid veldig hyggelig, og jeg elsker å vise frem kjolene mine for damer på denne måten forteller Jeanette.

– Det er ofte så god stemning, og damene er også veldig fine med å gi hverandre gode tilbakemeldinger på hva de kler. For ofte er vi jo så strenge med oss selv der vi jenter.

Unike plagg

Ideene kommer stort sett hele tiden, enten gjennom en farge som hun liker, en form eller snitt på et plagg som hun ønsker å gjøre til sitt eget gjennom en ny kjole.

Kunde i ny Våppi kjole. Foto: privat.

– Det beste er når jeg får nye ideer og lager nye design. Da koser jeg meg skikkelig. Som nå ved sesongskifte så er det mange nye ideer som skal ut, bare jeg får sydd ferdig en god del bestillinger, ler hun.

Og hun imøtekommer gjerne spesielle ønsker fra kunder. Som da en dame ønsket en rød og hvit kjole og ønsket teksten: «you never walk alone» integrert i kjolen. Jeanette er ikke spesielt fotballinteressert, men fant raskt ut etter litt googling at dette dreide seg om laget Liverpool og en populær fotballhymne.

Og hun designet en kjole etter ønsket, til stor glede for denne kunden. Etter at kunden delte kjolen i sosiale medier ble det endel flere bestillinger fra glade fotballfans kan hun fortelle.

Hvorfor navnet Våppi?

– Pappaen til datteren min, Emilie er trønder og når han sier «vår pie» fort, så høres det ut som Våppi, forteller hun. Så da ble det slik.

– Og jeg synes det passer så godt til produktene mine, forklarer hun.

Hva drømmer du om videre?

– Jeg drømmer om å kunne leve av dette etter hvert, aller helst for fullt. Å kunne være min egen sjef og styre min egen hverdag er en drøm jeg håper blir virkelig, smiler hun.

Og slik sett passer denne teksten fra en av Våppi kjolene godt: «gjør mer av det som gjør deg glad».

Jeanette og kunde i Våppi kjoler. Foto: privat.

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg