Fem finalister. Én vinner. Hvem har Kongsbergs styggeste kjøkken?

I jakten på å gi bort et splitter nytt kjøkken til en verdi av 50.000,- fra POWER på Berjasenteret, har fem finalister blitt trukket ut.

De fem vil fortløpende bli presentert her på 3600.no og her kan du bli litt bedre kjent med kjøkkenet til Thomas Gulliksen

Går snart i oppløsning

Thomas har bodd i huset i snart fire år.

– Det var det første huset samboeren min og jeg kjøpte sammen. Vi hadde store planer når vi kjøpte det og så for oss en fremtid med barna sammen her, men hun døde av kreft et år etter at vi kjøpte det, og så mistet jeg jobben, så jeg har måttet ta til takke med det frem til nå, forteller Thomas.

Kjøkkenet han drømmer om å erstatte synes han verken er tiltrekkende eller funksjonelt.

– Det mest irriterende er at det er veldig stygt, og veldig upraktisk. Skuffer går veldig tregt, det ligger spon i skuffene fordi treverket snart går i oppløsning. Det finnes ikke opplegg til oppvaskmaskin, så den måtte plasseres bak en dør som alltid står åpen og det medfører at oppvask ikke blir satt rett inn i maskinen og det hoper seg opp på benken.

– Benkeplatene er bare furuplater, så med barn som smører egen mat blir alt søl sittende fast i benken og lager merker, forklarer han.

Saken fortsetter under bildene

En enklere hverdag som alenepappa

For Thomas handler et velfungerende kjøkken mye om at det skal funke i hverdagen.

– Et velfungerende kjøkken betyr mye benkeflater, en koketopp, dype skuffer med demping og flater som er lette å vaske.

Hva betyr det å få et nytt kjøkken for dere?

– Det vil bety en lettere hverdag for meg nå som jeg er alene med barna. Jeg slipper å skrubbe vekk syltetøy og ketsjupflekker på benken. Jeg får muligheten til å organisere kjøkkenet bedre.

– Et nytt kjøkken vil påvirke livet vårt ved at det blir et lysere og bedre sted å være. Mer praktisk å bruke ved for eksempel en barnebursdag eller lignende. Matlagingen går enklere, oppryddingen mye enklere, og jeg slipper å være flau hver gang jeg har besøk, avslutter Thomas.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg