Fem finalister. Én vinner. Hvem har Kongsbergs styggeste kjøkken?

I jakten på å gi bort et splitter nytt kjøkken til en verdi av 50.000,- fra POWER på Berjasenteret, har fem finalister blitt trukket ut.

De fem vil fortløpende bli presentert her på 3600.no og her kan du bli litt bedre kjent med kjøkkenet til Egle Pakarniene.

Med dørene på halvt gap

Egle og hennes familie kjøpte huset i september i fjor.

– Det er vårt første hus som vi kan kalle vårt eget hjem. Vi har opplevd masse fint fra da vi flyttet inn. Det er her vi er lyst å bo resten av livet, forteller Egle.

Kjøkkenet de ønsker å erstatte er et av de mest brukte rommene i hele huset.

– Om helgene liker jeg og familien min å lage frokost eller lunsj sammen der. På den måten prøver vi å nyte den tiden vi har i helgene best mulig, forklarer hun.

Det er mye hun drømmer om å fikse. 

– En av det mest irriterende ting ved kjøkkenet vi har i dag er at vi har veldig få skap. Det gjør at vi mangler plass til kjøkkenutstyr. De skapene som er der nå er ikke brede nok for tallerkenene som vi har fra før, og derfor kan vi ikke lukke skapdørene.

– På grunn av utfordringen med skapene har vi også lite benkeplass, hvor jeg kan stå og lage mat eller bake kaker og muffins til sønnen min som er veldig glad i det. En annen  irriterende ting er at jeg må åpne vinduet hver gang jeg skal lage mat på grunn av at vi ikke har vifte, forklarer Egle.

Saken fortsetter under bildene

Et kjøkken som fungerer

For Egle er drømmekjøkkenet et sted hvor hun har nok plass for å lage mat og ikke må stå bortgjemt i et lite hjørne.

– Et velfungerende kjøkken er et kjøkken hvor jeg kan sortere søppel et mindre synlig sted og ikke rett under der jeg står og lager mat. Et kjøkken hvor jeg ikke trenger åpne vinduet hver gang jeg lager mat og et kjøkken hvor jeg har nok og bra skapplass, forklarer hun. 

Hva betyr det å få et nytt kjøkken for dere?

– Å få et nytt kjøkken for oss betyr veldig mye. Som familie liker vi å lage mat sammen. Når vi gjør det opplever vi mange vakre øyeblikk som gjør våre liv finere. Hvis vi får nytt kjøkken da får vi også større benkeplass til å lage forskjellig mat.

– En av det største drømmene mine er å ha en oppvaskmaskinen slik at jeg kan bruke mindre tid til oppvask og mer tid til mat. Hvis vi får nytt kjøkken får vi også bedre plass for sortering av søppel og det blir ikke så synlig som det er nå. Det hadde vært en stor start for oss på restaurering av huset, forklarer Egle.

Utfordrende å vaske opp for hånd

Hvordan ville et nytt kjøkken påvirke livene deres?

 

– Et nytt kjøkken vil påvirke livet vårt veldig mye. Spesielt mitt, fordi at jeg har dermatitt på hendene mine, så det hadde hjulpet veldig mye med oppvaskmaskinen istedenfor vanlig oppvask. I tillegg så er vår familie veldig miljøvennlig og passer godt på sortering av søppel. Derfor hadde det vært fint å ha egen plass til det. Min hobby er å bake kaker, men det er lenge siden jeg har gjort det på grunn av for lite benkeplass og for dårlig utstyr på kjøkkenet. Jeg ønsker å starte med det igjen og håper at vi har fortjent et nytt kjøkken, avslutter Egle.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg