Fem finalister. Én vinner. Hvem har Kongsbergs styggeste kjøkken?

I jakten på å gi bort et splitter nytt kjøkken til en verdi av 50.000,- fra POWER på Berjasenteret, har fem finalister blitt trukket ut.

De fem vil fortløpende bli presentert her på 3600.no og her kan du bli litt bedre kjent med kjøkkenet til Cecilie Rasch Hansen.

Mye å fikse

I oktober 2016, flyttet Cecilie og Petter inn i deres aller første hus: et renoveringsobjekt fra 1905.

– Vi har altså ikke bodd her så lenge. Selve huset er et renoveringsobjekt, så alt må byttes og fikses. Våren 2017 startet vi med å bytte kledning, vinduer og etterisolerte, og pengene har med dette flydd. I år, 2018, gikk vi løs inne med soverom. Vi har med andre ord ikke gjort så altfor mye inne ennå, men nytt kjøkken står høyt på listen over ting som må prioriteres! forklarer Cecilie.

Huset de nå bor i har en helt spesiell betydning for paret.

– Dette er vårt aller første hus. Huset er bygget i 1905, og har derfor også en ekstra betydning da det er litt gammelt og slitt. Vi liker gamle og tradisjonelle ting og gjenstander, både når det kommer til huset i seg selv, men også i planlagt, fremtidig innredning, forteller hun.

70-talls kjøkkenet paret ønsker å fornye er deres hovedkjøkken. Så det blir brukt flere ganger daglig.

– Kjøkkenet har inngang fra gangen, og innsyn fra stua, og er derfor ekstremt synlig – hele tiden, smiler Cecilie.

Det hun finner «brysomt» ved det gamle kjøkkenet er ganske mye.  

– Det er mangel på benkeplater, liten praktisk løsning med kjøleskap, komfyr og vask i hver sine ender av rommet, samt at det er dårlig oppbevaringsplass. Det at planløsningen av vårt kjøkken er så dårlig som den er, resulterer også i dårlige løsninger når det kommer til løsninger av enkelte ting, som for eksempel det å sortere søppel. Restavfall under vasken, matavfall et annet sted, papir og papp har sitt eget ”hjørne” og plasten har sin egen plass.

– Akkurat dette fører kun til irritasjon hos meg (Cecilie), da gubben (Petter), bruker den dårlige planløsningen som unnskyldning til å IKKE sortere søppel riktig. Dette har han imidlertid lovet meg å gjøre når vi får et nytt og praktisk kjøkken! insisterer hun.

Saken fortsetter under bildene

Lagringsplass

Et velfungerende kjøkken for Cecilie er et kjøkken med en god planløsning og godt med benke- og skapplass.

– Da kan jeg, med mine ikke så alt for lange armer, rekke til flere av et kjøkkens vesentlige deler, uten å måtte ta sats over gulvet for å nå de andre delene. Et velfungerende kjøkken er et kjøkken med godt utnyttet benkeplass, samt at det er nok lagringsplass til både kopper, kjeler og kar! Smiler hun.

Hva betyr det å få et nytt kjøkken for dere?

– Det vil bety en god del for inntrykket at huset i seg selv. Det at det er så synlig som det er, kommer til å gjøre det til det midtpunktet vi ønsker at det skal være. Vi ønsker at vårt kjøkken skal bli et samlingspunkt, og et fristed hvor man kan kose seg med matlagingen, noe vi ikke føler vårt utdaterte 70-talls kjøkken er nå. Dersom vi skulle være så heldige å vinne et helt nytt kjøkken, ville det også gitt en ekstra motivasjon til å fikse flere rom inne i huset! avslutter hun.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg