Med kjærlighet gjennom sorgen

Det går mot sommer og bryllupsesong, og i jobben som fotograf får jeg være vitne til så mye kjærlighet. Jeg har lyst til å dele en sterk opplevelse jeg hadde på jobb i fjor sommer.

Tekst og foto: Maria Vatne

Forlovelsesfotografering er en av mine favorittjobber: Så fint å feire kjærligheten, hverandre, og den ferske forlovelsen med en fotografering!

Bildene står ofte så fint til bryllupsbildene som kommer, og markerer starten på et nytt kapittel i livet; at man knytter sterkere bånd og lover hverandre å gå videre sammen.

5
Foto: Maria Vatne, Bygdefotografen

For Julianne og Håvard er det et nytt kapittel på mange måter – og historien deres rørte meg dypt.

I fjor sommer fikk Julianne vite at faren hennes plutselig var veldig syk. Han hadde fått kreft, og prognosene var dårlige. Hun og Håvard dro nordover til Tromsø så raskt de kunne. På sykehuset skjønte de at de ikke hadde mye tid igjen sammen med ham, og det var da Håvard tenkte «Det er nå eller aldri».

9
Foto: Maria Vatne, Bygdefotografen

I enerom med Juliannes pappa spurte han om datterens hånd. Pappaen svarte «Det er det eneste rette», Håvard fridde til Julianne og fikk ja, og midt oppi bekymring og sorg lå det plutselig noe veldig vakkert. Noe de kunne ta med seg hjem, og som har vært så sterkt i ettertiden, etter at pappaen hennes døde, noe som er farget av dyp sorg og dyp kjærlighet.

17
Foto: Maria Vatne, Bygdefotografen

For når de skal gifte seg til sommeren, vet de at de har hans velsignelse, men det vil være et tomrom der, et vitnesbyrd om de store kontrastene her i livet.

Det ble en fotografering som tok plass i hjertet, med glede og sårbarhet, i sommersol en varm julikveld. Denne sommeren skal jeg få være med dem hele bryllupsdagen og fange hundrevis av vitnesbyrd om kjærligheten og det sterke båndet dem imellom.

Jeg er ydmyk og full av glede over et sånt privilegium!

Maria

Ps. Julianne har også en blogg; den heter A beautiful living.

383761222

3600.no

Se alle innlegg