Se filmen om Kirkens Bymisjon/Jobb1 og den innsatsen som blir gjort for rusavhengige i Kongsberg.

– Jeg hadde psykiske problemer og brukte altfor mye alkohol. Det gikk bare én vei og det ble jo egentlig bare verre og verre dag for dag. Det at jeg kom i kontakt med Kirkens Bymisjon har reddet meg fra mye vanskelige ting, tror jeg, sier Arild.

– Vi får en mestringsfølelse som betyr veldig mye. Å vite at du faktisk kan bidra med noe. Den gode følelsen når du har vært ute og gjort noe til nytte for mange andre – den følelsen er god å ha.

Kristin Røsholt. Foto: Bjørn Isaksen

– Jobb1 er et lavterskel arbeidstilbud for mennesker i aktiv rus, sier Kristin Røsholt, arbeidsleder i Jobb1 i Kongsberg.

– Mange her har vanskeligheter med å tilpasse seg kravene i kommunale eller statlige tiltak som krever et visst antall timer oppmøte – her møter de opp og gjør en innsats når de føler seg friske nok til å jobbe, forteller Røsholt.

– Jeg har jobbet 37 år i staten, men så fikk jeg et hjerneslag som førte med seg mye trøbbel. Det endte med at jeg ikke kunne fortsette i jobben, noe som ble et veldig tilbakeslag for meg personlig. Det gikk skikkelig utfor, med alkohol og rus. Hadde ikke Kirkens Bymisjon fanget meg opp, hadde jeg ikke vært her i dag, fastslår Arild.

Kirkens Bymisjon og Jobb1 er helt avhengig av gode støttespillere. Toyota-forhandleren Funnemark har vært med fra dag én. 

Les også: Kristin og de gode hjelperne

– Allerede ved oppstarten i 2010 kom de med en flunkende ny bil til oss – en Toyota med sju seter som gjør det enkelt for oss å komme ut på oppdrag. Funnemark tar seg av alle kostnader inkludert service og vedlikehold – det har vært helt vesentlig for Jobb1, sier Kristin Røsholt.

”Respekt for mennesker” er grunnleggende for Toyotas virksomhet, sier Robert Mederud, daglig leder hos Funnemark Kongsberg.

Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg