KELVIN på Kongsberg

Martin Litwicki
Martin Litwicki

– Det hele handler om å finne kjernen i identiteten din og tørre å stå for det – akkurat det føler vi at vi gjør som band også!

  «De spiller Rock, Punk og Jazz i et moderne elektronisk utrykk»  NRK, Urørt.

Lørdag kveld spilte KELVIN på Christians Kjeller med Oda Ulvøy fra Kongsberg i spissen. Bandet møttes i Kristiansand for to år siden – og består av Nicholas Van Eck, Torstein Ørland, Daniel Hincleraker, Brynjar Blomvik og Oda Ulvøy.

 

Hvordan var stemningen?
– Det er ikke ofte vi spiller for et sittende publikum, litt utypisk for oss. Vi er mer vant til festivaler, men stemningen var veldig god. Det er så koselig på Christians Kjeller, forteller Oda Ulvøy.

Hva ønsker dere å formidle med musikken deres, og hva inspirerer dere?
– For oss handler det om personen, den enkelte i samfunnet. Den som skiller seg ut – han eller hun som er sterk nok til å stå imot gruppepresset, som tør å være annerledes enn andre.

Det kan være så utrolig vanskelig i tenårene, så vi håper på å nå ut til andre i samme situasjon. 

Dette kan man tydelig høre i tekstene våres. Vi inspireres av våre egne liv – vi er fem personer som er annerledes og har turt å være annerledes lenge. Vi heier på enkeltindividet! Det hele handler om å finne kjernen i identiteten din og tørre og stå for det – akkurat det føler vi at vi gjør som band også! forteller Nicholas.

Hva synes dere om Kongsberg?
– Vi liker Kongsberg veldig godt, og har vært her en god del, vi har blant annet spilt på jazzen. Bakken her er også veldig bra. Vi trives her og synes byen er super, men når man reiser rundt å spiller og kun er på konserten, er det fort å dømme byen etter hvordan kvelden gikk. Spiller man skikkelig bra og publikum er helt med, blir plassen naturligvis «sykt bra sted!», forteller de lattermildt.

Hvilke mål har dere fremfor dere?
– Vi skal slippe noen singler nå til våren, og festivalsesongen er booket, men det er ikke offisielt enda hvilke festivaler vi skal spille på, så dere får bare følge med! Ellers ser vi frem til å slippe plate i 2017.

Hva savner du mest med Kongsberg, spør vi Oda avslutningsvis?
– Det må selvfølgelig være familien og venner. Men også det å stå i bakken. Det er her jeg hører hjemme, så jeg savner den følelsen av å høre til!

 

3600.no

Se alle innlegg