Knallharde restriksjoner i Paris

Kari Anne Saude, Executive Producer for Eurosport i Paris. Foto: Bjørn Isaksen
Kari Anne Saude, tidligere Executive Producer for Eurosport i Paris. Foto: Bjørn Isaksen

Innbyggerne i Paris må ha tillatelse for å gå i butikken eller lufte bikkja.

Kari Anne Saude fra Kongsberg har bodd og jobbet i Paris i snart 25 år. PÅ telefon forteller hun om en annerledes hverdag i den nest største metropolen i EU.

– Vi må holde oss innendørs, og kan ikke bare gå ut når det passer oss, forteller Kari Anne Saude.

– Hvis du må i butikken eller lufte bikkja, må du fylle ut en egenerklæring med klokkeslett og en forklaring på hvorfor du er ute. Gjør du ikke det, risikerer du 135 Euro (1.581 kroner) i bot. Du kan heller ikke bevege deg mer enn én kilometer fra hjemmet ditt.

Kari Anne savner Kongsberg. 3600 besøkte henne i Paris høsten 2016. Her kan du lese saken: Diagnose = akutt hjemlengsel

– Jeg savner fortsatt Kongsberg – kanskje særlig i den situasjonen vi er i nå. Jeg savner å kunne gå ut i hagen og stelle litt, eller bare å gå en tur. Jeg frykter – og tror – at denne situasjonen der innbyggerne må holde seg innendørs, i hvert fall skal vare i minst seks uker til, sier Kari Anne.

Selv om det er tøffe restriksjoner, opplever Kari Anne at de aller fleste godtar myndighetenes bestemmelser.

– De alle fleste i Paris respekterer restriksjonene og frykter at dette bare er starten på en katastrofe. Men dessverre – mange vil ikke ta det innover seg før folk begynner å dø. 

Det verserer også rykter om at skolene i Paris ikke kommer til å åpne før i september.

– Hvis det blir en realitet, så vil jeg sjekke muligheter for å reise hjem til Kongsberg. Vi har norske pass, men jeg har ikke sjekket om det er mulig.

Da 3600 møtte Kari Anne i Paris høsten 2016, var hun ansatt som Executive Producer hos Eurosport. Høsten 2019, etter mer enn 20 år hos Eurosport, sa hun opp og etablerte sitt eget mediebyrå – KA Media – i Paris.

– Jeg jobber internasjonalt med produksjoner, content og rådgiving for mediebransjen. Kanskje jeg tar med meg alt og flytter hjem til Norge – vi får se, avslutter Kari Anne Saude.

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg