Kampen om vandrerpokalen

Litt venting blir det, men da er det godt å ha hverandre.

Grønne skjorter, grå skjorter, skjerf i ulike farger. Og ALT samlet på ett sted?
Vi har selvfølgelig kommet til tiden av året der speiderne i Kongsberg samles, for å bevise en gang for alle hvem som er best, frem til neste år.

Tekst og foto: Hanne Kristine Lybekk. 1.Sandsvær Speidergruppe

Mandag kveld 23. april var speidere fra 1.Sandsvær NSF, 2.Sandsvær KFUK-KFUM og Kongsberg KFUK-KFUM samlet på Heistadmoen.

Se et herlig bildegalleri her (alle foto: Hanne Lybekk):

St.Georgsdagen samler hvert år gruppene til en konkurranse innen speiderferdigheter for å kåre Kongsbergs beste speidere. Rundt 90 speidere var med i kampen om å være den beste patruljen.

Det vinnende laget får med seg en vandrepokal hjem, og får navnet sitt på vinnerlista.

Vinnerne av pokalen 2018, Mosmos.

I år var det patruljen «Mosmos»  som vant, med kun 9 trekk i loddboka.

Tittelen må forsvares hvert år, men det er foreløpig god variasjon i hvem som har vunnet. Vertskapsgruppen var 1.Sandsvær speidergruppe, og sender nå oppdraget videre til Kongsberg KFUK-KFUM som skal holde arrangementet i 2019.

Har det gøy sammen

– Et arrangement som dette er kjempegøy, hyggelig og lærerikt for både store og små. Det samler oss og viser at man kan ha det gøy sammen, uavhengig av hvilken skjortefarge og forbund du tilhører. Mestringsgleden er stor, og du prøve seg på nye oppgaver i fellesskap. Vi gleder oss allerede til neste gang, forklarer Hanne Lybekk.

Alt i alt måtte lagene igjennom disse postene:
Naturkjennskap
Livlinekasting
Knuter og spleis
Førstehjelp
Speiderkunnskap – 3manns ski
Kims Lek
Samfunnsquiz
Speiderhistorie

Hvorfor feirer vi St.Georg?

I legenden om St.Georg kom den modige ridderen til en landsby i nød. Her var det en grusom drage som hver dag krevde et offer, og til slutt ble det prinsessens tur. Både landsbyen og Georg sto sammen for å bekjempe den nådeløse dragen, og seiret til slutt.
Handlingen og budskapet er like aktuelt i dagens samfunn, og en tydelig drage nå er forsøplingen av havet. Her trenger vi ikke bare èn Georg, men vi må alle stå sammen for å bevare miljøet.

 

3600.no

Se alle innlegg